Liverpool snytt for straffe da de tapte poeng mot Leicester

(Liverpool - Leicester 1–1) Liverpool fikk en real gavepakke fra Newcastle tirsdag kveld, men misbrukte muligheten til å øke serieledelsen til syv poeng. Frustrasjonen toppet seg da Naby Keïta ble sparket ned i feltet - uten å få straffespark.

– Det var den klareste straffesituasjonen vi har opplevd. Dommeren har en perfekt posisjon, og du må spørre ham om hvorfor han ikke blåser der. Vi fikk ikke avgjørelsen, og kan ikke gjøre noe med det, sier Klopp.

Situasjonen alle snakker om i etterkant av Liverpools uavgjortkamp mot Leicester på Anfield, kom etter en drøy time. Naby Keïta spilte en perfekt vegg med Roberto Firmino, stormet mot mål - og ble sparket ned av Ricardo Pereira.

Men dommer Martin Atkinson ville ikke ha noe av det.

  • Se situasjonen i Sportsnyhetene i toppen av saken!

Déjà vu

Som Manchester City tok ledelsen tidlig mot Newcastle tirsdag kveld, gjorde Liverpool det mot Leicester dagen etter. Sadio Mané spilte et lekkert veggspill med Andy Robertson, og satte ballen utagbart i det lengste hjørnet til Kasper Schmeichel.

Og som Manchester City, slapp Liverpool inn utligningen etter å ha sovet i eget felt. Det siste som skjedde før pause, var at Ben Chilwell stanget ballen inn i feltet, midtstopper Harry Maguire hadde til alt overmål sneket seg ubemerket på bakre stolpe og kunne enkelt styre inn utligningen.

les også

Tirsdag kveld: Newcastle med gavepakke til Liverpool

Kampen virket som et eneste langt déjà vu fra tittelrivalen Manchester Citys kamp kvelden i forveien. Og da Naby Keïta ble sparket ned av Ricardo Pereira i straffefeltet etter en times spill, uten å få straffe av Martin Atkinson, begynte Liverpool-fansen å ane konturene av «en sånn kveld».

– De var godt organiserte og forsvarte seg dypt. Og banen var dårlig, med all snøen, og det er vanskeligere å være laget som har ballen hele tiden. De ble bedre forsvart av banen enn av sine egne spillere, sier Jürgen Klopp i et TV 2-sendt intervju etter kampen - og gir honnør til Leicester for innsatsen.

Utover i andre omgang ble Jürgen Klopp mer og mer frustrert på sidelinjen, han så at hans Liverpool ikke klarte å finne de nødvendige åpningene. Roberto Firmino klarte å danse seg fri og han fant en åpning, men Schmeichel var parat.

Fra fire til fem poeng

Og det kunne fort blitt helmørkt for de helrøde. Maguire kom seg fri på bakre stolpe nok en gang etter et frispark og stanget inn, Firmino kastet frem en fot for å stoppe ballen og styrte den mot eget mål. Men Alisson var parat, og reddet landsmannen fra å score selvmål.

les også

Tomåls-King og Bournemouth med håndsrekning til Solskjær

Liverpool ungikk i det minste Manchester Citys skjebne, og klarte å øke ledelsen fra fire til fem poeng i toppen av Premier League.

Men det er det neppe mange som jubler over på Anfield i kveld.

På Wembley så det ut som en marerittkveld også for Tottenham, da Craig Cathcart sendte Watford i ledelsen før pause. Den ledelsen holdt seg lenge, helt til den hjemvendte asiafarer Heung-Min Son banket inn utligningen like før slutt.

Og det måtte en utskjelt spiss til for å sikre alle tre poengene, da Fernando Llorente kranglet inn seiersmålet helt på tampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder