Tommy Øren ble opprykkshelt: - Største jeg har opplevd

ULLEVAAL (VG Nett) (VIF-Sogndal 2-2) Tommy Øren sendte Vålerenga ned i 1. divisjon på dramatisk vis mandag kveld. Etter kampen lovet opprykkshelten kontant å bli i Sogndal.

Øren hadde bestemt seg for å ta en avgjørelse om fremtiden etter den avgjørende kvalifiseringskampen, og da dramatikken var over brukte ikke banens bestemann mange minuttene på å bestemme seg.

. Nå bli jeg helt sikkert i Sogndal. Dette er det største jeg har opplevd, sier Tommy Øren.

- Synd på Enga

Seks minutter før slutt headet han innlegget fra Rune Bolseth i mål via stolpen og sørget for at Sogndal fikk eliteserieplass på flest scorede bortemål.

- Stakkars Vålerenga. Jeg føler med de nå. Denne byen her fortjener et bedre lag og Vålerenga hører hjemme i eliteserien. Det er ikke tvil om det, sier Øren.

Men han gleder seg stort til fortsettelsen i vestlandsklubben. Eldstemann på Sogndal er 25 år og resten av laget består av talentfulle 20-åringer.

- Det er helt utrolig det som skjer. Utviklingspotensiale i klubben er så bra at det ikke er noe poeng i å skifte klubb, sier Tommy Øren, og legger til:

- Nå har vi også vist at vi kan hamle opp med eliteseriespillere.

Dramatisk

Sogndal imponerte med freidig spill og skapte en uhyre dramatisk kamp på Ullevaal onsdag kveld. André Herfindal sendte gjestene i ledelsen, men sju minutter før pause tok Kjetil Rekdal ansvar og utlignet på et fantastisk langskudd.

Etter pause ordnet Aasmund Bjørkan Vålerenga-ledelse og Oslo-klubben hadde alle muligheter til å vinne opprykkskampen. Etter den avgjørende scoringen til Tommy Øren presset hjemmelaget voldsomt og Øren trodde ikke på eliteserieplass før dommeren blåste av.

Nordlie ned

- Det hadde vært så typisk oss å slippe inn et mål i sluttminuttene. Måten vi rykket opp på var utrolig. Det må ha vært en kongekamp for de som så på, stråler målscoreren.

- De siste minuttene etter scoringen var ille. Jeg så ballen i mål flere ganger, forklarer han videre.

Mens det jubles i Sogndal må trener Tom Nordlie og Vålerenga forberede seg til en sesong i 1. divisjon. Avgjørelsen kom dagen etter at Nordlies gamleklubb Odd ble cupmestere...

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder