Rosenborgs matchvinner (18): - Kommer ikke til å få sove

LERKENDAL (VG) (Rosenborg - Tromsø 2–1) For en uke siden var Rosenborg syv poeng bak Brann - lørdag kveld er de bare ett. Matchvinner Erik Botheim (18) lover at han ikke kommer til å sove i natt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er en helt fantastisk følelse. Jeg kommer ikke til å sove i natt, det lover jeg deg, sier matchvinneren til Eurosport etter kampen, mens han samtidig mottar Kjernens hyllest.

18-åringens mål ble til slutt avgjørende da Rosenborg knappet innpå tre nye poeng til Brann - før serielederen skal spille mot Bodø/Glimt søndag kveld. Han scoret etter et glitrende angrep med Søderlund, Jensen og Levi, avslutningen var kontant og mellom beina på Kongshavn.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var instinkt. Jeg tenkte bare på å komme meg inn i boksen og så at ballen kunne havne der. Så fikk jeg ballen og satte den mellom beina på keeper. Det var en digg scoring, sier matchvinneren til VG.

les også

Før avspark: Alt om den 16. runden i Eliteserien

Pluss content

Feiringen med rockefot og dansebevegelser slo an - Kjernen hadde fått en ny helt.

– Jeg vil si at jeg nesten er en bedre danser enn målscorer, sier Botheim.

Han fullroses av sin egen sjef.

– Han har hatt veldig stor utvikling og jeg har hatt dårlig samvittighet for at han ikke har fått sjansen tidligere. Da passet det bra i dag, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.

BLE MATCHVINNER: Erik Botheim ble matchvinner i sin første kamp fra start. Her fra Mesterfinalen mot Lillestrøm tidligere i sesongen. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Måtte tenke nytt

Trener Kåre Ingebrigtsen måtte nok en gang legge hodet i bløt, og tenke alternativt, for å sette opp startelleveren.

Med Pål André Helland og Anders Konradsen ute med nye skader, fikk Erlend Dahl Reitan fornyet tillit på venstre back, mens Birger Meling - nå indreløper - spilte på sin tredje plass på tre kamper.

les også

Rosenborg-spiller Jacob Rasmussen solgt til Empoli

Den første store sjansen fikk Jonathan Levi allerede etter to minutter, men omgangens snakkis oppstod kvarteret ut i omgangen.

En frisk Botheim løp inn fra venstre, og fikk akkurat et touch på ballen før Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn kom sklidende inn i stor fart.

les også

Disse Eliteserien-spillerne kan gå gratis etter sesongen

Dommerne samtalte seg imellom, og kom frem til at de ikke hadde grunn til å blåse straffe, til tross for at tv-bildene viste at det var kontakt. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen viste VAR-tegnet fra trenerbenken - og sier han ønsker videodømming velkommen til Eliteserien.

– Det har vært en suksess i VM. Det er ikke sikkert det alltid blir hundre prosent
rett, men spesielt i avgjørende situasjoner er det vanskelig å være dommer i fotball. Jeg håper det kommer til Eliteserien, sier han.

Tok ledelsen

Ti minutter før pause skulle hjemmelaget endelig fått sitt ledermål.

Tromsøs beundringsverdige naivitet ble til slutt straffet, og det var kaptein Mike Jensen som stjal ballen høyt i banen, og avanserte.

Pasningen ut til høyre mot Levi var i slappeste laget, men i stedet for å gå på skudd selv, spilte svensken tilbake til Jensen, og satte med det to motspillere ut av spill.

Jensens avslutning fra tjue meter var strålende, og akkurat utenfor Kongshavns rekkevidde. Stillingen stod seg til pause, uten videre dramatikk.

les også

Rekdal: – Hovedfokuset mitt er Start, ikke den andre treneren

Drama mot slutten

Tre minutter ut i omgangen gikk hjemmelaget i angrep høyre, med Levi, Meling og Søderlund.

Et pasningsforsøk traff foten til Tromsø-kaptein Simen Wangberg, og rullet foran mål til - hvem andre - Erik Botheim. Avslutningen var kontant, og feiringen prisverdig, med både rockefot og dansesteg, til hjemmefansens store begeistring.

Tromsø fikk fornyet håp på slutten, med Runar Espejords redusering.

– Det var forholdsvis rolig i 85 minutter, de skapte ikke én sjanse. Så får de én, og den scorer de på, sier RBK-treneren til VG.

TIL-trener Simo Valakari var greit fornøyd tross tapet.

– Jeg angrer ikke på måten vi spiller i dag. Rosenborg var gode i dag og vi var ikke på vårt beste, sier han til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder