Nytt video-kaos da Tottenham vant: – Latterlig

(Tottenham-Rochdale 6–1) En merkverdig straffesituasjon, venting på video-avgjørelser og snøvær på Wembley da Tottenham gikk videre til kvartfinalen i FA-cupen.

Videodømmingssystemet VAR er igjen det store debattemnet på sosiale medier etter at Tottenham fikk to mål annullert før de endelig gikk i ledelsen mot Rochdale, bunnlaget på nivå tre i England.

Annullering nummer én: Erik Lamela scoret, Tottenham-fansen jublet for scoring, men dommeren holdt fingeren mot proppen i øret. Det gikk lang før hans videoassistenter fastslo at det var frispark mot Fernando Llorente før målet.

Annullering nummer to: Tottenham fikk et kontroversielt straffespark etter at dommeren igjen hadde rådført seg med videodommeren. Son Heung-min skjøt i mål - men det skjedde etter at han hadde stoppet opp i tilløpet.

HATTRICK: Spanske Fernando Llorente feirer sin andre scoring. Foto: GLYN KIRK / AFP

les også

Tottenham sparte stjernene før storoppgjøret

Dommeren tok igjen fingeren til øret og rådførte seg med videofolket. Han ga til slutt Rochdale frispark fordi Son hadde tatt en ulovlig finte - og Tottenham-spilleren fikk gult kort.

– Jeg tror dommeren tar rett avgjørelse, men folk skjønner ikke hva han driver med, fastslo den tidligere Chelsea-keeperen Mark Schwarzer som ekspert på BBC Radio.

– Jeg synes ventingen er verdt det så lenge vi får flere avgjørelser riktig.

– Unnskyld meg, det er latterlig, sa Arnstein Friling som kommentator på Viasat.

Tottenham-spiller Kieran Trippier sa det sånn etterpå:

– De avgjørelsene tok åpenbart litt momentum ut av kampen. Vi måtte bare vente på dommerens avgjørelser.

Son Heung Min kunne til slutt sende Tottenham i ledelsen midtveis i 1.omgang, men Rochdale kom tilbake med et glitrende angrep som endte med at Stephen Humphrys satte ballen i mål og utlignet til 1–1.

Etter pause handlet alt om Tottenham. Fernando Llorente scoret tre mål på rappen før Son laget sitt andre for dagen og det sto 5–1 i denne omkampen i FA-cupen.

På overtid gjorde Kyle Walker-Peters sitt første Tottenham-mål til 6–1.

Tottenham møter Swansea i kvartfinalen lørdag 17. mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder