I TRØBBEL: Cristiano Ronaldos agentfirma er på banen etter at voldtektsanklagen mot portugiseren ble kjent.
I TRØBBEL: Cristiano Ronaldos agentfirma er på banen etter at voldtektsanklagen mot portugiseren ble kjent. Foto: Reuters

Ronaldo vil saksøke avis etter voldtektsanklage

FOTBALL

Cristiano Ronaldos advokater varsler at fotballstjernen vil gå til sak mot Der Spiegel etter at avisen brakte videre en voldtektsanklage fra en amerikansk kvinne.

Publisert: Oppdatert: 28.09.18 22:02

Advokat Christian Schertz, som representerer Ronaldos agentfirma Gestifute, kaller avisskriveriene for ulovlig og krenkende.

– Saken i Der Spiegel er åpenbart ulovlig. Den bryter alle rettigheter til vår klient Cristiano Ronaldo på en svært alvorlig måte, skriver advokat Schertz i en pressemelding på hjemmesiden til Gestifute.

Samtidig varsles det et saftig krav for tort og svie.

– Alvorlig krenkelse

- Vi er blitt bedt om å saksøke Der Spiegel og kreve erstatning for den skaden dette har påført Ronaldo i det som trolig må være en av de mest alvorlige krenkelsene på mange år.
Den tyske avisen hevder at man var i kontakt med Ronaldos agentfirma Gestifute og deres advokater før man trykket saken, men ingen spørsmål ble besvart.

Sett et finere mål?

Fikk ikke svar

– Vi har ikke fått noen svar. Det var heller ingen som gikk til sak mot oss for det vi har omtalt tidligere i denne saken, skriver Alfred Weinzierl i Der Spiegel i en epost til nyhetsbyrået Reuters.

Der Spiegel skriver at Cristiano Ronaldo (33) for ni år siden skal ha betalt tre millioner kroner for å stilne en amerikansk kvinne som hevdet seg voldtatt av fotballstjernen.

PS! I samarbeid med Strive ser du åtte toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i høst.

Her kan du lese mer om