SKUFFET: Per-Mathias Høgmo var ikke imponert over at eget lag rotet det til etter en solid førsteomgang mot Lillestrøm. Her er han avbildet etter Tromsøs kamp mot Brann i mai i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB Scanpix

Høgmo kritiserte eget lag etter LSKs snuoperasjon

ÅRÅSEN (VG Nett) (LSK - Tromsø 4 - 2) LSK-trener Magnus Haglund må ha sagt mye smart til spillerne sine i pausen etter en begredelig 1. omgang, men Per Mathias Høgmo mener Tromsø selv «bød Lillestrøm inn på teppet».

Artikkelen er over syv år gammel

Faktum etter omgangens første 45 spilte minutter var nemlig slik: Null sjanser for hjemmelaget og fullstendig Tromsø-dominans på Åråsen.

- Vi må selv score mer enn to mål når vi har flere sjanser. Da tåler vi en baklengs. Når de scorer to mål på at vi gjør oss bort og i tillegg slipper inn et langskudd, så er summen at det holder ikke det vi gjør i dag. Det er et kollektivt ansvar å fjerne denne type feil, sier en rolig, men skuffet Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til VG Nett.

- Hva med Lillestrøms prestasjon etter pause?

- Jeg så Lillestrøm mot Fredrikstad og det er et potensiale i dette laget. Når det får satt seg litt er det et lag som kommer til å klatre. Når det er sagt synes jeg vi selv vi byr dem inn på teppet og det er jeg skuffet over for å si det mildt, sier Høgmo til VG Nett.

Tromsø overlegne før pause

Det startet altså på best mulige vis for Tromsø. Høyrebacken Hans Norbye scoret etter bare ti minutter. En svak klarering av Isak Scheel gikk rett i beina på Norbye som banket ballen i nettaket utagbart for Sead Ramovic.

Selv om Tromsø noe heldig økte ledelsen bare to minutter ut i 2. omgang etter et godt plassert Steffen Nystrøm-skudd skrudde Lillestrøm opp turboen umiddelbart.

Haglund gjorde grep

- Vi gjorde noen bytter og ville være mer aggressive i presset, forklarer Lillestrøms trener Magnus Haglund til VG Nett.

Han så sitt eget lag kombinere fint på høyresiden bare to minutter etter 2-0-ledelsen. En pasning fant Vaagan Moen i mellomrommet. Han sendte i vei Erling Knudtzon alene med Marcus Sahlman og hurtigtoget var like kald som han var mot Fredrikstad tidligere denne uken, og satte inn reduseringen.

Etter 51 spilte minutter var utligningen et faktum da Ohi Omoijuanfo steg høyest til værs etter en corner og styrte ballen i nærmeste hjørne.

- Vi var skuffet etter første omgang og vi ville jage dem. Det var som et nakkeskudd eller likvidering den 2-0-ledelsen, men da viste vi moral i dette laget, sier Haglund videre.

Saken fortsetter under bildet.

TAKKET FANSEN: LSK-trener Magnus Haglund takket publikum for støtten etter kampen mot Tromsø. Foto: Anette Karlsen, NTB Scanpix

Gjentok perlescoringer

For da grovjobben var gjort så skrudde hjemmelaget like godt på sjarmen for det kravstore hjemmepublikummet og leverte scoringer like fine som de to siste målene mot Fredrikstad på mandag.

Guy Roger Toindouba, som til pause hadde kommet inn for en svak Mathis Bolly sendte i vei et langskudd fra omtrent 25 meter.

Med en liten skru og nydelig dupp gikk den i tverrliggeren, via Sahlman og i mål.

17 minutter før full tid kronet Johan Andersson og Palmi Rafn Palmason snuoperasjonen på beste vis.

Svensken traff sistnevnte med et godt innlegg og islendingen svarte med å banke ballen inn med en akrobatisk halv volley og sørget for Lillestrøms 2. strake seier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder