BLIKKFANG: Yolanthe Cabau van Kasbergen fanges alltid opp av fotografene når Nederland spiller. Foto: ANP

Hyller kvinnene bak Nederlands suksess

SANDTON (VG Nett) Bert van Marwijk spiller på lag med Nederlands ferskeste kjendiselite, spillerfruene. Atmosfæren har vært god fra dag én, sier landslagssjefen.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Allerede før mesterskapet startet, inviterte Bert van Marwijk spillernes koner og kjærester til å lagets treningsleir i Østerrike.

I motsetning til i England, hvor wags (wives and girlfriends) staves trøbbel, har Nederland hatt en mer inkluderende tradisjon når det kommer til spillerfruene.

- Jeg tror det var en bra ting å gjøre. Vi startet forberedelsene til VM allerede 10. mai hjemme i Nederland, det er snart to måneder siden. Stemningen har vært god hele tiden, men det er også på grunn av en prosess over et par år, ikke bare det vi har gjort de siste ukene, sier van Marwijk.

Etter det fem dager lange oppholdet hos sine menn i Østerrike før VM, valgte flere av damene også å komme etter til Sør-Afrika. Bert van Marwijk hadde ikke noe mot det.

Etter så mange dager og uker uten sine kjære, ser han tvert i mot verdien av å ha de her.

Det gjør også fotografene på stadionene i Sør-Afrika. De har boltret seg i snapshots av de vakre kvinnene på tribunen, aller oftest i objektivene fanges tv-personlighetne Yolanthe og Sylvie opp, de bedre halvdelene til henholdsvis Wesley Sneijder og Rafael van der Vaart.

Yolanthe Cabau van Kasbergen startet karrieren som skuespiller, og er blitt megastjerne i Nederland, spesielt etter at forholdet med Sneijder ble kjent for ett år siden. I det siste har hun ledet store tv-happenings som den nederlandske Grand Prix-finalen og åpningsshowet fra første etappe av Giro d'Italia.

PÅ BESØK: Sylvie van der Vaart og sønnen Damian på besøk hos pappa på trening. Foto: ANP

Rafael van der Vaarts kone, Sylvie, er allerede et etablert tv-fjes både i Nederland og Tyskland, og modellen ble kåret til Bundeligaens vakreste fotballfrue da mannen spilte i Hamburg.

Hun har også deltatt i Nederlands svar på «Skal vi danse».

- Det er Sneijder-mania i Nederland nå, og han snakker alltid om hvor forelsket han er. Siden han traff Yolanthe har hun vunnet alt som går an å vinne i fotball, så det er kanskje ikke så rart, sier journalist Bert Maalderink i det nederlandske svaret på NRK.

Jentene har også fått møte spillerne i løpet av sluttspillet, og Yolanthe fikk også treffe sin Wesley da stjernen fylte 26 år tidligere i VM. Paret er allerede gift, men skal holde en stor bryllupsfest i Toscana fredag.

Enda kortere tid i hjemlandet får John Heitinga. Forsvarsspilleren kan kun tilbringe noen få timer i Amsterdam før han igjen skal reise sørover, denne gang for fotograferingen foran sitt bryllup på Ibiza.

For nederlenderne er det ingen ting som heter hell i spill, uhell i kjærlighet. Der er det flyt på alle områder for øyeblikket.

KJENDIS: Sylvie van der Vaart er like kjent som ektemannen i Nederland, hun var også tribunen i forrige VM. Foto: ANP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder