Eriksen tok Bendtners målrekord i ellevilt London-derby

(West Ham–Tottenham 2-3) Christian Eriksen (25) inntok først hovmesterrollen, før han selv skrev seg inn i historiebøkene. Nicklas Bendtner (29) er ikke lenger Danmarks målkonge i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Akkompagnert av «I'm forever blowing bubbles» og såpebobler, entret West Ham og Tottenham London Stadium til en kamp hvor det handlet mer enn om bare poeng. I et vaskeekte London-derby sto også retten til å skryte på spill, og alt lå til rette for en aldri så liten fotballfest en lørdags ettermiddag.

Etter 30 minutter satte West Ham-kaptein Mark Noble inn en sugende takling på Moussa Sissoko. Hvorfor er det relevant? Det var det som omsider satte fyr på oppgjøret.

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

For selv om London Stadium bød opp til fest, tok det tid før noen på banen kom i festhumør. Men etter hvert svarte Tottenhams angrepstrio på invitasjonen og tok på seg både dansesko og festhatt.

Eriksen tok Bendtner-rekord

Og det ble ekstra mye å feire for Christian Eriksens del.

Da han sendte Tottenham opp i en 3-0-ledelse, ble han tidenes mestscorende danske i Premier League – en tittel han tok fra Nicklas Bendtner. Rosenborg-spissen har 32 Premier League-mål, Eriksen har nå 33.

– Det betyr mye for meg. Nå er jeg i historiebøkene, men det er ikke det siste. Det kommer litt flere, sa dansken til engelsk TV etter kampen.

Bortseier for Spurs, men: Er Premier League-verstingene på hjemmebane

MÅLMASKIN: Harry Kane senket West Ham på London Stadium. Foto: Eddie Keogh Reuters

Et Serge Aurier-innlegg gikk via en West Ham-spiller før den landet hos Eriksen. Dansken gjorde ingen feil da han avsluttet og satte ballen i mål.

Men fotballfesten begynte allerede i den første omgangen, da Eriksen satte i gang en vakker kontring.

Oppgjøret var drøye 34 minutter gammelt da Harry Kane brøt borteforbannelsen mot West Ham. Eriksen spilte Dele Alli fri med en perfekt vektet pasning, og engelskmannen slo et strøkent innlegg inn foran mål, som Kane på kontant vis, ekspederte i det lengste hjørnet og i mål.

Kane er brennhet: Herjet med Dortmund i Champions League

Fire minutter senere var målmaskinen frempå igjen. Nok en gang ble Dele spilt fri, denne gang av Jan Vertonghen, men han klarte ikke å overliste Joe Hart som vartet opp med en god redning. Returen falt imidlertid til Kane, som hadde få problemer med å sette ballen i det tomme buret.

To sommerkjøp på godt og vondt

NØKKELTRIOEN: Det tok litt tid, men Harry Kane, Dele Alli og Christian Eriksen (i bakgrunnen) fant etter hvert nøkkelen til West Ham-forsvarets dør. Foto: Eddie Keogh Reuters

Med 0–3 på resultattavlen, tydet det meste på at det var game over for Slaven Bilic & co. Men, også The Hammers skulle svare på festinvitasjonen – det tok dem bare litt lengre tid.

Sommerens VG-analyse:Wembley blir utfordringen

West Ham hentet en målsnik av rang i sommer, og han skulle score i ekte «fox in the box»-stil. Jose Fonte stusset en corner videre, som Chicharito enkelt satte i mål da han lurte seg unna Tottenham-forsvaret på bakerste stolpe.

Bare minutter senere skulle en annen sommersignering markere seg, men han gjorde det med negativt fortegn. Aurier taklet Andy Carroll stygt bakfra, og gjorde seg fortjent til sitt andre gule kort for dagen. Ifølge statistikkleverandøren Opta var det Tottenhams første Premier League-utvisning på 868 dager.

Bilic slengte folk fremover, og Cheikhou Kouyaté sørget for spenning på tampen da han reduserte til 2-3, men det ble litt for lite, litt for sent. Tottenham gikk seirende ut av London-derbyet.

Marerittmåneden august: Kane-forbannelsen fortsetter

Kane har nå scoret syv mål på sine siste seks forsøk mot West Ham, men da han åpnet ballet etter 32 minutter, var det faktisk hans aller første mot dem på bortebane. Det kunne blitt både tre og fire scoringer for Kane, som hadde to avslutninger som traff treverket.

Tottenham skrev i tillegg klubbhistorie med seieren. For første gang siden 1991/92 har de vunnet sine tre første bortekamper i Premier League.

Og i tillegg sikret de seg «bragging rights» i London.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder