Solskjær lettet etter drømmeuke: Presset får frem jævelen i meg

Publisert: Oppdatert: 28.05.17 22:01

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

MOLDE (VG) (Molde – Stabæk 3-1) Tre seiere på åtte dager: Ole Gunnar Solskjær (44) kan senke skuldrene litt etter å ha fullført en perfekt uke.

Det er ikke mange dagene siden det ble spekulert i om Solskjærs jobb kunne være i fare etter tre strake Eliteserie-tap. Men etter en drømmeuke for Molde ser det langt lysere ut for stjernetreneren.

– Man blir jo testet litt selv. Når jeg er presset opp i et hjørne, så får det frem jævelen i meg. Jeg blir enda mer direkte og brutal når det kommer til hva jeg krever av spillerne. Det har de respondert fantastisk på, sier Solskjær til VG.

Lest denne? Stabæk åpner for Ohi-salg i sommer

– Jeg er laget litt sånn at når jeg er presset i et hjørne, så skal jeg i hvert fall vise hva jeg kan, og hva vi kan sammen. Denne uken viser hva som bor i oss. Selvfølgelig skjønner vi at det var skuffelse da vi tapte tre kamper på rad, men vi har hele tiden hatt fokus på at vi kan snu det selv, sier Molde-sjefen.

De vant på overtid mot Odd i Skien sist helg, gjorde det samme i cupen mot Hødd, før de toppet det hele med å ta sin første hjemmeseier siden den 17. april. Det klarte de til tross for at de måtte spille en halvtime i undertall etter at Fredrik Aursnes ble utvist.

– Laget har mental og fysisk kraft. Vi har signert atleter og trent veldig hardt i forhold til tidligere år. Det tror jeg begynner å betale seg, sier Solskjær.

Les mer: Mener Solskjær risikerer sparken i Molde

En frispark-kanon av Joona Toivio og en kald avslutning av Fredrik Brustad sikret en sterk 2-0-ledelse til pause. Etter hvilen våknet Stabæk, som reduserte til 2-1 ved Luc Kassi før Aursnes fikk marsjordre på grunn av to gule kort. Men Molde klarte å ri av stormen – og på overtid spikret Bjørn Bergmann Sigurdarson seieren.

– Det var tøft i andre omgang da Aursnes ble utvist. Så vi ble litt stresset, sånn blir det når man er én mann mindre. Så det å få det målet til slutt, det var beroligende, sier 3-1-målscoreren til Eurosport like etter kampslutt.

Marerittstart for Stabæk-keeper

Stabæk-trener Toni Ordinas valgte å plassere Gurpreet Singh Sandhu mellom stengene for første gang i Eliteserien denne sesongen, etter at Mande Sayouba hadde startet i de ti første rundene.

25-åringen fikk en marerittstart på sin første Eliteserie-kamp for sesongen, for allerede etter fire minutter slapp han inn en frispark-suser fra Joona Toivios kruttsterke høyrefot.

– Jeg setter et lite spørsmålstegn ved hans prestasjon der, sa tidligere landslagskeeper Thomas Myhre i Eurosports studio.

Stabæk-keeperen skulle få mye å bryne seg på i første omgang. Bergmann Sigurdarson traff innsiden av stolpen før Fredrik Brustad ble stoppet av en kjemperedning.

Den kjappe Molde-spissen skulle få scoringen sin litt senere i omgangen: Etter et gjennomspill av Eirik Hestad, trillet Brustad ballen forbi Singh Sandhu til 2-0.

– Molde vant førsteomgangen helt klart, det er ingenting å diskutere. De styrte kampen, sier Stabæk-trener Ordinas.

– Uakseptabel feil

I pausen måtte hans playmaker Toni Brochmann se seg nødt til å kaste inn håndkleet på grunn av en skade. Han ble erstattet av Raymond Gyasi.

Det satte fart på Stabæk, som brått så langt bedre ut enn før pause. Like før timen var spilt fikk gjestene uttelling i form av en redusering: El-Hadji Ba vant ballen og drev frem i banen før han slo en perfekt vektet gjennombruddspasning til Luc Kassi, som kaldt bredsidet inn 2-1-målet.

– Vi var det beste laget i andre omgang. Vi klarte å presse dem og styre kampen. Vi var svært nær å utligne, men klarte det dessverre ikke. Man kan ikke forvente å vinne i Molde hvis man gir bort en hel omgang til det andre laget, sier Ordinas.

Ba viser seg ikke bare frem på fotballbanen – sjekk hans elleville tigervideo her:

Stabæks håp om poeng ble enda større da Molde-midtbanespiller Fredrik Aursnes rev ned Moussa Njie bakfra og pådro seg sitt andre gule kort i kampen – og dermed rødt.

Gjestene fra Bærum styrte kampen med én mann mer og var særdeles nærme en utligning ved flere anledninger, men noen farlige avslutninger fra Kassi, Gyasi og Ohi Omoijuanfo manglet litt presisjon.

Etter hvert roet Stabæk-presset seg, og Molde klarte å ri av stormen. I stedet var det vertene som skulle få siste ord da Sigurdarson spikret sluttresultatet 3-1 på overtid etter et stygt balltap av Stabæk.

– Vi gjør en feil som ikke er akseptabel når man er en mann i overtall, sier Ordinas.

Moldes seier betyr at de hopper til syvendeplass på tabellen, med ett poeng opp til femteplass Stabæk og fire opp til medaljeplass.

Denne artikkelen handler om