Molde fortsetter å slite mot Haugesund

HAUGESUND (VG) (Haugesund - Molde 0-0) Det begynner å nærme seg et tiår siden forrige gang blåtrøyene dro fra «sildabyen» med tre poeng. Mandag ble det igjen poengdeling.

  • Kjetil R. Anda
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

2010 var forrige gang det ble tre poeng i sekken for gjestene fra Romsdal på Haugesund stadion. Molde har heller ikke slått mandagens verter siden 2012, da på Aker stadion.

– Her i Haugesund er det veldig, veldig tøft å slå oss. Det gjelder ikke bare Molde, men alle lag, forteller Liban Abdi til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Ole Gunnar Solskjær på sin side velger å se på det positive.

– Vi har ikke tapt her siden 2012 heller, vi har fem på rad nå uten tap. Men det er en vanskelig stadion å komme til. Det er ikke mange som tar med seg poeng herfra, sier Solskjær.

Laget hans var nærmest scoring i en ellers så kjedelig kamp mandag kveld.

– Det var ikke en kamp med mye kvalitet, dette. Vinden er en viktig årsak til det, sier Ole Gunnar Solskjær til VG etter kampen.

VG Live: Les fyldig kampreferat

Molde-manageren var fornøyd med den defensive biten til laget sitt, men tar først opp det kalde været når han møter VG i pressesonen etter kampen.

– Neglebiting på tærne. Her var det kaldt, smiler kristiansunderen, som mener FKH kan ta æren for at Molde ikke fikk til spillet sitt.

VG-lupen: Tipper FKH på nedre halvdel

Ropte på straffe

Gjestene var farligst i en ellers så sjansefattig førsteomgang. Nærmest var Bjørn Sigurdarson etter et frispark utenfor 16-meteren etter halvtimen. FKH-keeper Per Kristian Bråtveit reddet imidlertid mesterlig. Det gjorde han også da Sander Svendsen testet skuddfoten tidligere i omgangen.

Minutter senere skulle imidlertid FKH rope på straffe. Fra venstre kant kom Ali Abdi fremover og innlegget traff Petter Dahle Strand klart i hånda. Ingenting, mente dommer Kai Erik Steen.

– Den treffer helt klart hånda hans, men jeg vet ikke om han er innenfor 16-meteren eller ikke, forteller Abdi til VG.

– Ingen tvil om at det er straffe. Slik det ser ut for meg, står den hånda rett ut, forteller FKH-trener Erik Horneland.

VG pratet med dommer Kai Erik Steen etter kampen. Han meddelte at han ikke så situasjonen godt nok til å agere.

Se situasjonen i videoen under, og bedøm selv.

Lest denne? Derfor har Solskjær beholdt kun tre av 23 gullgutter

Ingen bedring etter hvilen

Den andre omgangen skulle starte akkurat like kjedelig som den første avsluttet. Etter 25 tamme minutter tente Kristoffer Haraldseid en liten gnist hos vertene og publikum da han fyrte av fra 20 meter. Skuddet gikk like over Molde-målet.

Før denne tid hadde gjestene vært på enkelte visiter, men uten å skape de store sjansene.

Foruten et frekt dribleraid fra Liban Abdi mot slutten, ble det ikke mye mer å sperre øynene opp for på Haugesund stadion denne kvelden. Molde styrte spillet mot slutten, men uten å få hull på byllen.

VG-lupen: Molde tar medalje

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder