GUL DEBUT: Erling Braut Håland sammen med pappa Alf-Inge til venstre. Til høyre får han gult kort av dommer Espen Eskås – etter bare 65 sekunders spill i sin første eliteseriekamp. Foto: Privat og Jon Olav Nesvold, NTB SCANPIX

Alfies sønn (16) fikk Molde-debut: Gult kort etter 65 sekunder

SARPSBORG (VG) Ole Gunnar Solskjær manglet ti mann fra stallen da Molde møtte Sarpsborg søndag. Det åpnet for en spennende debut: Erling Braut Håland (16).

Hvis du synes det høres ut som et kjent fotballnavn, så har du aldeles rett: Erling Braut Håland er nemlig sønn til Alf-Inge Håland, som spilte for Nottingham Forest, Leeds og Manchester City, og kjent for at han ble utsatt for en grisetakling fra Roy Keane i april 2001. Om den taklingen var årsaken til at han litt senere måtte legge opp, er usikkert, men det som i hvert fall er helt klart er at Håland aldri spilte en hel kamp etter det.

– Det var kjekt å debutere, men resultatet ble ikke så kjekt, sier rogalendingen til VG etter at Sarpsborg vant kampen 1-0.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han hadde vært bare 65 sekunder på banen – i sin debutkamp – da han pådro seg gult kort fra Espen Eskås.

– Du og dommeren var ikke helt enige?

– Dommeren dømmer, svarer Håland junior bestemt.

Les også: Sarpsborg-Rosted: – Det viser hvor vi er nå

– Jeg tenkte ikke så mye på at jeg skulle debutere. Jeg ble bare fortalt hva jeg skulle gjøre, sier Erling Braut Håland, som kom inn for en syk Fredrik Brustad etter drøyt 70 minutters spill.

– Følte du at dere hadde noen sjanse til å utligne?

– Ja, vi hadde noen sjanser. Men jeg føler ikke at vi greier å etablere noe særlig.

Ole Gunnar Solskjær hadde åtte mann på skadelisten, samt Fredrik Aursnes og Babacar Sarr ute med karantener.

Husker du? Håland: – Keane ville skade meg

I 2. omgang kom to nye skader: Først Petter Strand og så Sander Svendsen. Mellom disse to skadene rakk altså Håland å erstatte en syk Brustad (omgangssyke).

– Skadesituasjonen er alvorlig. Vi manglet åtte med skader, hadde to suspenderte og mistet to til. Det er ikke kjekt for en trener, sier Solskjær til VG.

– Jeg får bare håpe at Petter og Sander ikke er for alvorlig skadet. Men sånt er umulig å si. Det kan være fra ti dager til ti uker. Nå får vi bare bruke landslagspausen godt.

Den eneste som Solskjær er helt trygg på å ha tilbake fra skade til neste seriekamp, er Thomas Olivier Amang. Men Molde-sjefen nekter å klage:

– Vi kan bare gjøre det beste ut av det. Mange har spilt mye. Mange er langtidsskadet. Vi synes ikke synd på oss selv. Vi skal gjøre det vi kan med dem vi har.

Les også: Molde-spiller anmeldt og siktet for voldtekt

Men han innrømmer at det ikke så særlig bra ut for Strand og Svendsen:

– Baksiden av låret er sånn som kan ta sin tid.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder