Jesus’ matchvinner-scoring annullert av VAR på overtid: – Déjà vu

(Manchester City - Tottenham 2–2) Da det så ut til at Gabriel Jesus avgjorde toppkampen mot Tottenham, kom VAR inn til Tottenhams favør – igjen.

– Déjà vu. Det var akkurat som mot Tottenham i Champions League forrige sesong. Det er andre gang det skjer, og det er tøft for oss, sier Pep Guardiola til Sky Sports etter kamp.

Akkurat som i Champions League-kvartfinalen i april, da Raheem Sterlings matchvinnerscoring ble annullert for en offside ved hjelp av VAR helt i sluttminuttene, ble Manchester City stoppet av videodommerne på overtid.

Gabriel Jesus banket inn det alle trodde var vinnermålet, men reprisene viste at Aymeric Laporte berørte ballen med hånden i oppbygningen til målet.

– Jeg skal være ærlig, jeg trodde det var mål. Det var uheldig for City, sier Spurs-målvakt Hugo Lloris til Sky Sports.

Berøringen var marginal, men de nye handsreglene sier at alle mål skapt eller scoret etter en berøring av hånden skal annulleres.

– Det må fikses. Noen ganger det hands, noen ganger det ikke det. Vi må bare akseptere det og gå videre, sier Guardiola.

Grenseløs jubel snudd til bunnløs fortvilelse for Manchester City, mot Tottenham - nok en gang.

DEJA VU: Mange Manchester City-fans tenker nok tilbake på da deres avgjørende scoring ble annullert av VAR i Champions League-kvartfinalen i vår. Foto: Andrew Yates / Reuters

Agüero-disputt

Like før Jesus’ annullerte scoring, ble han byttet inn til fordel for Sergio Agüero. TV-bildene viste en tydelig opprørt argentiner, som kom i en opphetet diskusjon med manager Pep Guardiola på sidelinjen.

Men da Jesus satte inn det alle trodde var det avgjørende målet, ble de to kamphanene filmet mens de ga hverandre en klem og tilsynelatende hadde skværet opp.

– Han trodde at jeg klaget på ham, men det var ikke sannheten. Det var mye følelser, sier Guardiola om situasjonen.

Hjemmelaget vant skuddstatistikken 30–3, de dominerte nærmeste fra start til mål, men klarte likevel ikke å beseire det hardtarbeidende London-laget.

les også

Liverpool-seier tross gigatabbe av Adrian – King med sesongens første mål

DENIED: Gabriel Jesus trodde han hadde avgjort kampen mot Tottenham, men ble nektet av videodømmingen. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Magiske de Bruyne

Manchester City hadde presset i tjue minutter da Bernardo Silva la igjen ballen til de Bruyne. Belgieren svinget ballen inn i en perfekt bue, som duppet ned på Raheem Sterlings fremadstormende isse.

Engelskmannen kunne bare styre ballen inn i mål.

Men ut av ingenting steg Erik Lamela frem og avsluttet fra drøye tjue meter, utgangsposisjonen til Ederson var ikke den beste og han nådde ikke frem til å forhindre utligningen.

Hjemmelaget skulle likevel gi gjestene mer å br(u)yne seg på. Bernardo Silva spilte gjennom de Bruyne, som slo hardt og lavt inn på første stolpe. Der var nettopp Agüero, som enkelt styrte inn ledermålet.

– De Bruyne har vært den enestående spilleren i dag, kommenterte Gary Neville hos Sky Sports.

KOMPLETTE KEVIN: Kevin de Bruyne serverte to lekre målgivende pasninger mot Tottenham. Her seiler han forbi Davinson Sanchez. Foto: Richard Sellers / EMPICS Sport

19 sekunder

Det holdt ikke denne gangen heller. For fra da Mauricio Pochettino byttet innpå Lucas Moura til samme mann stanget inn utligningen på et hjørnespark med sin første berøring, tok det nøyaktig 19 sekunder.

Pochettino stilte uten viktige spillere i Dele Alli, Heung-Min Son, Giovani lo Celso og Jan Vetonghen, men kjempet heroisk hele kampen gjennom og Lloris vartet opp med flere avgjørende redninger.

Dermed taper Manchester City tidlig terreng til Liverpool i gullkampen, etter at Jürgen Klopps menn slo Southampton 2–1 lørdag ettermiddag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder