FARVEL TIL CHAMPIONS LEAGUE? Gennaro Gattuso. Foto: ALESSANDRO DI MARCO / ANSA

Champions League kan ryke for Milan-legenden

Mens de vanlige seks lagene kjemper om topp 4-plassene i Premier League, kan det bli overraskelser til Champions League både fra Italia og Spania. Gennaro Gattuso og Claudio Ranieri risikerer å ende utenfor med sine Milan og Roma.

Her kan du fredagens oddstips

I La Liga ligger Getafe på 4. plass foran Sevilla og Valencia, og i serie A har både Torino og Atalanta fortsatt muligheten. Atalanta ligger i øyeblikket på 4. plass og Torino på 6. plass.

Fire kamper gjenstår, og Torino åpner fredag kveld mot byrivalen Juventus, som forlengst har gullet i lomma.

les også

Keeper-Casillas til sykehus med hjerteinfarkt

– Litt som i La Liga og Premier League har ingen av lagene bak topp to maktet å finne formen over tid, sier Even Braastad, kommentator i Strive og halvparten av duoen bak podcasten «Støveball».

– Med 12 poeng igjen i potten, skiller det fire poeng fra Atalanta på fjerde til Lazio på åttende. Og akkurat for øyeblikk er det de to «underdogene», Torino og Atalanta, som taper færrest kamper, fortsetter Braastad.

TORINO-STJERNE: Andrea Belotti. Foto: DI MARCO / ANSA

Det er faktisk bare Juventus og Inter som slipper inn færre mål enn Torino.

Fredag er det Eurojackpot og lørdag Lotto!

– Torino-trener Walter Mazzarri har gjort dem til uavgjortspesialister i jevne kamper som tidligere kanskje hadde endt med ettmålstap. De har sjefer i hvert ledd med Armando Izzo, Tomas Rincon og Andrea Belotti, forteller Even Braastad.

Du husker kanskje Mazzarri fra Watford-tiden?

les også

Martin Ødegaard månedens spiller i Nederland – nye Ajax-rykter

– I Bergamo kan Gian Piero Gasperinis Atalanta-eventyr ende med Champions League. De scorer mest i ligaen, spiller med et energinivå som få matcher og har fått maksimalt ut av Duvan Zapata og Papu Gomez offensivt, fortsetter Strive-kommentatoren.

Han legger til at Atalanta, i likhet med Torino, har til gode å møte Juventus for andre gang denne sesong. Atalanta har i tillegg en innbyrdes topp 4-kamp mot Lazio på Olimpico.

Atalanta har de siste årene solgt Andrea Conti, Franck Kessié, Mattia Caldara (alle Milan), Bryan Cristante (Roma) og Roberto Gagliardini (Inter), likevel presterer de.

les også

Benjamin (17) jaktes av storklubbene: Drømmen om en Zlatan fra Göteborg

Pluss content

Om Torino og Atalanta fortsatt håper, så er det katastrofe for Milan (7. plass) og Roma (5. plass) om de skulle mislykkes i Champions League-billetter.

– Gennaro Gattuso og Claudio Ranieri skjelver nok. På den ene siden har du et Roma som har solgt stjerne etter stjerne, som skal bygge ny stadion og virkelig trenger det økonomiske løftet Champions League-spill gir. I Milan begynner «prosjekt omstilling» å ta vel lang tid. De pøste ut penger våren 2017, gjorde det nok en gang i januar 2019 og har stått ved Gattuso som sin trener, sier Even Braastad.

les også

Klaveness om Ada Hegerberg: – Kanskje hun ser annerledes på ting på sikt

VG-tips fra Rolf Brown:

* Under 2,5 mål. Torino-derby. Juventus har forlengst vunnet Serie A, og har intet å spille for utover æren. Det er alltid formidabelt å vinne serien, men det er et antiklimaks at laget røk ut av Champions League allerede i kvartfinalen. Og nå er vi spent på motivasjonen i de fire gjenværende kampene. Nå klarte «Juve» tross alt 1-1 ute mot Inter sist, som er et anstendig resultat.

* Torino slo Milan senest (2-0), og står med 3-3-0-flyt på seks seneste. Derfor er de fortsatt med i kampen om Champions League-spill neste sesong. Dette er et møte mellom to av de tre beste forsvarene i Italia. Og slik lander vi på et forslag med kun to utfall.

Du må spille før kl. 20.25. Kampen kan du se på Strive.

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder