FAGERMOS HØYRE HÅND: Kenneth Dokken hadde sin første dag på Intility Arena torsdag. Foto: Øyvind Herrebrøden

Denne «fotballnerden» blir Dag-Eilev Fagermos nye VIF-assistent

Dagen etter at Vålerenga og assistenttrener Haakon Lunov ble enige om å skille lag, har trener Dag-Eilev Fagermo (53) hentet inn en ny assistenttrener: Kenneth Dokken (41).

– Det har gått fort, og det har gått like fort for meg å ta avgjørelsen på om det var riktig. Dag-Eilev ringte meg på tirsdagskvelden og lurte på om det kunne være interessant, sier Kenneth Dokken til VG.

Den nylig avgåtte Notodden-treneren har vært koblet til den ledige trenerjobben i Odd etter nettopp Fagermo, men nå blir det Intility Arena de neste tre sesongene. Torsdag skrev han under kontrakten, der lengden følger Fagermos ferske engasjement på Oslo Øst. Det bekrefter også klubben på sin nettside.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Da Haakon Lunov fratrådte sin assistentstilling i Vålerenga onsdag, opplyste sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til VG at Fagermo ikke hadde hatt noen klare ønsker om ny assistent. Dermed skulle teamet bestå av Johannes Moesgaard (assistent), Igor Aase (spillerutvikler), nytilsatte Mohammad Dajani (fysisk trener) og Gjermund Østby (keepertrener).

Nå utvides det altså med 41-årige Kenneth Dokken – sønnen til tidligere landslagsspiller og Rosenborg-direktør Arne Dokken – og selv mangeårig toppseriespiller i Strømsgodset, HamKam og Odd.

– Dag-Eilev hadde ingen krav da han kom, bortsett fra fysisk trener, og det hadde vi begynt å jobbe med. Nå har han har vært sammen med oss et par uker, og vi har diskutert mye. Da begynte tanken å vokse frem om få en assistent med annen kompetanse vi hadde i teamet allerede, sier Ingebrigtsen til VG torsdag.

Dokkens Notodden rykket ned fra Obosligaen i fjor, og siden sesongslutt har han vært arbeidsledig, men var nylig i USA på korttidsoppdrag for Norges Fotballforbund med J18-landslaget.

Bergens Tidende har koblet ham til jobben i Øygarden (Obosligaen), og han er også lansert som kandidat i Odd av blant annet Eurosport-ekspert Joachim Jonsson.

– Det tenker jeg er naturlig. Jeg har spilt i klubben og fulgt klubben tett gjennom telemarksfotballen. Jeg ble ikke overrasket over at den linken ble dratt opp, sier Dokken til VG om Odd-jobben.

– Henvendte Odd seg til deg?

– Hvem som har henvendt seg og ikke i den tiden som har vært nå, er ikke interessant. Det er dette som er interessant, svarer Dokken og skuer utover Intility Arena.

les også

Disse kan ta over Odd: – Fagermo den beste mentoren jeg kunne hatt

Han er i likhet med Dag-Eilev Fagermo 4–3–3-mann som trener – og det har han i grunn vært siden han som tiåring var på Lerkendal og så legenden Nils Arne Eggen drille sin versjon av systemet i Rosenborg.

Årene i Trondheim med pappa Arne som klubbdirektør gjør at Dokken prater en slags utgave av trøndersk, tross at han stort sett har bodd på Østlandet i over 20 år.

Utover hovedtrenerjobben i Notodden har Dokken også trent Birkebeineren i totalt fire sesonger. Fjerdeplass på serienivå tre ble beste resultat der.

les også

Vålerenga bekrefter dialog med Oldrup Jensens klubb

Om å gå fra å være hovedtrener til assistent sier Dokken:

– Jeg er fotballnerd. Jeg vil være i det gamet her til jeg fysisk eller mentalt ikke er i stand til det. Om jeg er hovedtrener eller assistent er ikke fokuset mitt. Det viktigste er å ha en spennende jobb i fotballen.

– Det blir ingen tvil om hvem som er sjefen. Den tydeligheten og den handlingskraften han (Fagermo) har, er det mye å lære av. Vi kjenner hverandre såpass godt at vi kan utfordre hverandre. Ellers skal jeg være et bindeledd mellom ham og spillerne. Jeg elsker å være utpå banen og i kontakt med spillerne, sier Kenneth Dokken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder