NEDTUR: Eden Hazard og lagkameratene i Real Madrid fikk en frustrerende kveld i Madrid. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Real Madrid misbrukte sjansen til tabelltopp

(Real Madrid-Real Betis 0–0) Real Madrid maktet ikke å score mot Real Betis og misbrukte en gyllen sjanse til å overta ledelsen i La Liga, etter Barcelonas nedtur mot Levante.

Det spanske hovedstadslaget slet med å få uttelling mot Real Betis lørdag kveld. Der hadde hjemmelaget en en sjelden sjanse til ikke bare å gå forbi Barcelona, men også få en luke på to poeng til rivalen., som har vunnet ligaen fire av de fem siste årene.

Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å bryte ned Real Betis til tross for et ekstremt press på tampen av kampen.

les også

Klubben bekrefter Ødegaard-skade – lokalavis melder om forfall mot Granada

På kloss hold fikk brasilianske Vinicius Junior sjansen til å bli den store helten i Madrid på overtid. Men Real Bets-keeper Joel Roble reddet kjempesjansen på mesterlig vis.

Og kjøret på overtid var ikke over med den sjansen. Rett etterpå var Junior igjen sentral da han dro seg fri i feltet. Skuddet ble imidlertid blokkert. Carvajal klemte til på returen og foran mål sto spillerne nærmest i kø for å sette ballen i mål. Men Ramos og lagkameratene nådde ikke frem og ballen ble reddet unna av bortelaget til corner. Kjempetrykket mot slutten hjalp ikke.

Bortelaget forsvarte seg meget godt og keeperen Joel Roble tok alt som kom hans vei på Santiago Berneabéu stadion. På slutten av ordinær tid var også bortelaget farlig frempå noe som førte til spredt piping blant det kravstore publikummet på den gigantiske stadion.

Dermed er det fortsatt Barcelona som leder spansk La Liga etter at lagene i teten har spilt 11 kamper. Lagene har begge 22 poeng, men Barcelona har langt sterkere målforskjell.

les også

Real Madrid i jakten på Ødegaard: Gavedryss til familien

Tidligere på dagen ble det et meget overraskende tap for Barcelona mot Levante, som tidligere i uken slo Martin Ødegaard og Real Sociedad. Lionel Messi ga Barcelona ledelsen på straffe og det så ut til å gå som det pleier frem til timen var spilt. Da snudde kampen totalt og på under ti minutter sto det plutselig 3–1 til Levante som også ble sluttresultatet. Sevilla kunne også inntatt serieledelsen med seier mot Athletico Madrid, men kampen endte 1–1.

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder