SARRI, NOT SARRI: Maurizio Sarri vant sitt aller første trofé som manager da han ledet Chelsea til 4–1-seier over Arsenal i Europa League-finalen i Baku i mai. Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Maurizio Sarri klar for Juventus

Den italienske manageren bytter beite etter bare én sesong i London-klubben Chelsea. Erstatteren blir etter alt å dømme klubblegenden Frank Lampard.

– Det er surrealistisk. På et tidspunkt, halvveis i sesongen, snudde fansen seg voldsomt mot ham etter en rekke svake resultater. Min teori er at det ble en veldig stor kulturkollisjon, rett og slett, sier fotballskribenten Lars Sivertsen på telefon fra England.

For selv om den italienske 60-åringen tar med seg en tredjeplass fra Premier League og Europa League-trofeet tilbake til Italia, forlater han ikke nødvendigvis London som en elsket mann.

– Det kom en gnomaktig italiener inn og spilte en helt annen fotball enn de har sett funke tidligere, sier Sivertsen.

VGs Trond Johannessen: Sarri er blitt håpløst behandlet

Juventus har vært på trenerjakt helt siden de i mai annonserte at Massimiliano Allegri var ferdig i klubben etter sesongen. Chelsea-direktør Marina Granovskaia sier på sin side at det var et ønske om retur til hjemlandet som ligger bak Sarris avgjørelse.

les også

Manchester United åpner hjemme mot Chelsea

Problemer i vente

Klubbhelten Frank Lampard, som mislyktes i playoff-finalen med Derby i Championship forrige sesong, er nå den heteste kandidaten til å ta over på Stamford Bridge og bli klubbens niende manager siden 2011. The Guardian skriver søndag at klubben ønsker å offentliggjøre Lampard som ny trener før sesongoppkjøringen starter i juli.

Tidligere denne uken ble også klubbens stjernespiller Eden Hazard bekreftet klar for Real Madrid, og utenfor banen kjemper klubben en kamp mot overgangsnekten de ble ilagt i vinter.

– Jeg tror at Chelsea har en del problemer i vente, og at neste sesong kan gi en del trøbbel. Så kanskje det gir mening å gi en ung og populær Lampard sjansen, som vil kunne jobbe under mindre press enn normalt, sier Sivertsen, og peker på at forventningene er lavere enn på lenge.

Husker du? Tore André Flo spøkte om å «ta en Solskjær»

Et svik

Dermed returnerer den kjederøykende italieneren til moderlandet etter bare én sesong. Han trente Napoli til tre pallplasser, alle bak nettopp Juventus, før han forrige sommer forsøkte lykken i England, og Napoli-fansen har reagert kraftig på at deres tidligere sjefstrateg nå tar over erkerivalen i toppen av Serie A.

– Det stikker nok dypt hos Napoli-fansen og det føles nok som et svik, sier Serie A-kommentator i Strive, Even Braastad.

Sarri har kun fem år på toppnivå tross sin alder, etter at han i 2014–15-sesongen debuterte i Serie A med sitt Empoli.

– Juventus er vant til å ha mest ball og kontrollere kamper, men måten Sarri vil styre kamper på, skiller seg veldig fra suksessoppskriften til Juventus under Allegri, sier Braastad, som kaller det en ekstremt spennende trenersignering.

Nå er han klar for sin tredje storklubb på like mange år.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder