Keeperen scoret - og ble England-helt

(Sveits-England 0–0, 5–6 på straffe) Jordan Pickford (25) både scoret og reddet i straffesparkkonkurransen da England vant kampen «ingen ville spille» - bronsefinalen i Nations League.

Målvakten ga ikke sin kollega Yann Sommer noen mulighet til å redde da han skjøt Englands femte straffe. Det virket som om Pickford var inspirert av Cristiano Ronaldo i måten han oppførte seg på i forberedelsene til straffen.

Deretter reddet Everton-målvakten Sveits’ sjette skudd - og sørget dermed for England-seier.

– Jeg har aldri tatt straffe i en ordentlig kamp før, så jeg var litt nervøs, forklarte Pickford til Sky Sports etterpå.

På samme måte som i semifinalen mot Nederland fikk England annullert det de trodde var et seiersmål etter at dommeren hadde tatt en VAR-vurdering.

JUBLER FOR TIDLIG: Callum Wilson tror han har satt inn seiersmålet. Etter VAR-vurdering annullerte dommeren korrekt - etter at Wilson selv hadde brukt ulovlige midler mot en sveitsisk forsvarer. Foto: Luis Vieira / TT NYHETSBYRÅN

* Mot Nederland annullerte dommeren etter en hårfin offside på Jesse Lingard. Så vant de oransjekledde ekstraomgangene.

* Mot Sveits var det målscoreren, Callum Wilson, som i forspillet til målet hadde brukt tjuvtriks mot en Sveits-forsvarer - og dommeren blåste frispark mot Wilson - som hadde satt inn returen på en Dele Alli-heading i aluminiumen.

les også

England tabbet seg ut - Nederland til finalen i Nations League

I begge tilfeller ga VAR altså korrekt dommeravgjørelse - og ikke engelsk scoring.

Bronsefinalen i Nations League var kampen egentlig ingen ville spille. Fotballspillerne er mest opptatt av å komme seg på ferie etter en lang sesong i sine respektive ligaer. I stedet ble det altså en match som varte 120 minutter og 12 straffespark.

Sveits-målvakten Yann Sommer var kampens store spiller og forhindret England-scoring både i ordinær tid og i ekstraomgangene.

Han var sjanseløs på Raheem Sterlings frispark i det 117. minutt - men ballen tverrliggeren.

les også

Carragher slakter England-stjerne: – Idiotisk

ENGLAND-HELT: Jordan Pickford både scoret og reddet straffe da England vant bronsefinalen i Nations League. Foto: RAFAEL MARCHANTE / X01620

Straffesparkkonkurransen gikk slik:

0–1 Harry Maguire.

1–1 Steven Zuber.

1–2 Ross Barkley.

2–2 Granit Xhaka.

2–3 Jadon Sancho.

3–3 Manuel Akanji.

3–4 Raheem Sterling.

4–4 Kevin Mbabu.

4–5 Jordan Pickford.

5–5 Fabian Schär.

5–6 Eric Dier.

Bom Sveits Josip Drmic.

England vant også forrige gang de spilte straffesparkkonkurranse - mot Colombia i VMs åttendedelsfinale sist sommer. Også den gang reddet Pickford.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder