MINNER OM GIGGS: Ole Gunnar Solskjær mener at Mason Greenwood får han til å tenke på Ryan Giggs. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Solskjærs sammenligninger tar av: – God humor

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjærs sammenlignet talentet Mason Greenwood med den gamle storspilleren Ryan Giggs nylig. Solskjærs evne til å trekke paralleller er noe flere har hengt seg opp i.

 • Herman Tinius Folvik

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg tror måten han kommuniserer på er veldig bevisst. Det har han vært siden han tok over United. Det er slående hvor mye han snakker om gulltiden. Det er bevisst for å bringe gode assosiasjoner og skape positivitet. At han sammenligner unge spillere med sine gamle lagkamerater synes jeg er «fair», mener Øyvind Alsaker, TV 2-kommentator.

 • VG-spesial: Alt om overgang-innspurten her

Det var etter at Greenwood avgjorde treningskampen mot Inter 20. juli at Solskjær sa han minnet om Giggs:

Det fikk flere Twitter-brukere med seg. I en tråd med emneknaggen #Solskjærsammenligner, ser man at dette er langt fra første gang Solskjær blir minnet på en tidligere storspiller.

– Det er veldig artig. Han har en tendens til å sammenligne absolutt alt med alle. Det er god humor, sier Sander Lied Edvardsen, selv trener for Kabelvåg IL og en av flere som har tvitret om dette.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Solskjær har ofte mimret tilbake til glansdagene under Sir Alex Ferguson når han har blitt spurt om hva som skal til for å løfte United igjen.

– Å snakke om gullalderen er en enkel strategi å følge, og han har et nært forhold til Ferguson-tiden. Så kan man spørre seg om det blir for nostalgisk og litt latterlig? Det kan det kanskje bli, men det er til slutt kun resultater han blir dømt på, sier Alsaker.

les også

Solskjær om spekulasjonene: – Det er en kynisk verden

Sjekk listen over sammenligninger her:

 • James Garner med Michael Carrick: – Vi har stor tro på han som en neste Michael Carrick, sa Solskjær om Garner etter en seier over Crystal Palace i februar.
 • Scott McTominay med Darren Fletcher: Scott McTominay gjorde en bra figur i 0–0-kampen mot Liverpool i februar. – Han var en «Darren Fletcher» for oss, sa Solskjær etterpå ifølge Evening Standard.
 • Marcus Rashford med Cristiano Ronaldo: I et intervju med BBC etter 2–0-seieren mot Newcastle i januar, sammenlignet Solskjær frispark-teknikken til Rashford med Ronaldos.
 • Erling Braut Haaland med Romelu Lukaku: I juli 2018 scoret daværende Molde-spiss Erling Braut Haaland fire mål borte mot Brann. Den gang var Solskjær Molde-sjef, men etter kampen sa Solskjær til NRK at Haaland minnet om Romelu Lukaku.
 • Fred med Juan Sebastian Veron: I vinter forklarte Solskjær at midtbanespilleren Fred trengte tid for å finne seg til rette i England, akkurat som Solskjærs tidligere lagkamerat Juan Sebastian Veron.
 • Fredrik Aursnes med Paul Scholes: – Fredrik minner meg egentlig litt om Paul Scholes når det kommer til å time de dype løpene sine inn i boks, sa Solskjær til VG som Molde-sjef våren 2018.
 • Leo Skiri Østigård med Roy Keane: I februar 2018 uttalte Solskjær, som Molde-trener, til VG at Østigårds lederegenskaper lignet Keanes, som var Solskjærs kaptein i United.
 • Wayne Rooney med Paul Scholes: Solskjær har spilt med begge. Høsten 2016 fortalte Solskjær til Nettavisen at Rooney minnet mer og mer om Scholes. I denne perioden trøblet Rooney med spilletid under José Mourinho.
 • Mats Møller Dæhli med David Silva, Samir Nasri, Paul Scholes og Adnan Januzaj: I 2013 sa Solskjær at daværende Molde-spiller Dæhli var på nivå med Januzaj, som i denne perioden var svært lovende for Manchester United. Noen måneder senere sa Solskjær til TV 2 at Dæhli minnet om Scholes. I 2014, da Solskjær hentet Dæhli til Cardiff, ble Dæhli omtalt som «fremtidens fotballspiller – en type som Nasri og Silva».
 • Pål Erik Ulvestad med Darren Fletcher: – Han har litt Darren Fletcher i seg, sa Solskjær om Ulvestad etter en treningskamp i 2011, ifølge Aftenposten. Solskjær la til at Ulvestad hadde mer muskler enn Fletcher.
 • Fredrik Gulbrandsen med Jamie Vardy: – Fredrik kan bli en liten «Vardy» for oss neste år. Han er et uromoment og er artig å se på, sa Solskjær om sin tidligere Molde-spiss i mai 2016, da Vardy skjøt Leicester til ligagull.
 • Sigurd Rushfeldt med Alan Shearer: – Rushfeldt er som Alan Shearer. Han er smart og flink i boksen, sa Solskjær i 2011 ifølge Nettavisen.
 • Joshua King med John Carew: – Han minner meg veldig om John Carew. Det har jeg sagt mange, mange ganger, sa Solskjær til NTB i 2017.
 • Davy Angan med Marco van Basten: Angan scoret et nydelig mål mot Vålerenga i 2011. Det fikk Solskjær til å tenke på det berømte målet til van Basten i 1988.
 • Alexis Sánchez med ketchup-flaske: I februar sa Solskjær at Sanchez’ manglende mål var som en ketchup-flaske. Når det først kommer ketchup ut av flasken, kommer det mye.
 • Ole Gunnar Solskjær med Kjell Inge Røkke: I en VG-artikkel fra 2003 sa Solskjær at han ikke ville ligge på latsiden etter seriegullet den våren: – Se på Røkke. Han setter seg også mål, oppnår det han ønsker, og ser fremover. Han hadde aldri kommet dit han er, om han hadde lagt seg til å hvile etter et oppnådd mål. Slik er det for meg også, sa Solskjær.
 • Michael Karlsen med Artjom Dzjuba: I fjor sommer måtte Molde se seg slått av Ranheim - etter at Karlsen hadde levert en god kamp. Det fikk Solskjær til å sammenligne Ranheim-spissen med det russiske oppspillspunktet Artjom Dzjuba.
Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde14101340152531
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Uniteds stjerneskudd forbløffer: – Lar seg ikke skremme av noe

 2. Solskjær imponert over Haaland – kommer med spiss-råd

 3. Solskjær roser 17-åring: - Minner meg om Giggs

 4. Solskjær innrømmer mangel: – Vi fant ikke svaret

 5. Solskjærs skjebneuke: – Dersom det ikke går, er han fritt vilt

Fra andre aviser

 1. Solskjær frykter at sommerkjøpet får filme-stempel. Nå ber han dommerne om hjelp.

  Aftenposten
 2. Disse tre spørsmålene kan avgjøre Solskjærs fremtid: – Vil være et kjempenederlag

  Aftenposten
 3. United-legende med knallhard kritikk av Martial: - Ser ut som han kjeder seg

  Aftenposten
 4. Liverpool-supporter bosatt i Molde har skrevet bok om Solskjær og United: – Det er en eventyrlig askeladdhistorie

  Aftenposten
 5. United-legende med knallhard kritikk av Martial: - Ser ut som han kjeder seg

  Fædrelandsvennen
 6. Liverpool-supporter bosatt i Molde har skrevet bok om Solskjær og United: – Det er en eventyrlig askeladdhistorie

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder