NESTOR: Nils Arne Eggen utenfor Lerkendal i forbindelse med avdukingen av sin egen statue i juni. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Eggen ga Horneland Europa-time

Eirik Horneland (44) fikk en leksjon i Rosenborg-filosofi av Nils Arne Eggen (77) foran onsdagens kvalifiseringskamp til Champions League mot BATE Borisov.

Det fortalte Horneland selv på pressekonferansen i Minsk i går kveld.

Da VG ringer Nils Arne Eggen er han sparsom med hvilke råd han ga den nåværende RBK-treneren.

les også

Eggen før avduking av statuen: – Det er litt stas, jeg innrømmer det

– Jeg er en samtalepartner, og snakker uformelt med de i klubben. Jeg er «Rosenborger», og prøver å gi noen gode råd, jeg har jo lang erfaring med det å være ute å spille i Europa, forklarer 77-åringen.

Hvilke råd han ga til Horneland ønsker ikke Eggen å svare på, han prøver å avslutte samtalen, men svarer på et siste spørsmål.

– Hva tenker du om utviklingen til Rosenborg den siste tiden?

– Du har sett kampene du og? Det har vært veldig bra. Den siste kampen var som å se en god utgave av Rosenborg, roser Eggen.

I juni ble en statue av Eggen avduket utenfor Lerkendal:

VikingLotto: Onsdag er det 54 mill. i VikingLotto-potten. Klikk her for å spille før klokken 18!

Horneland avslørte derimot litt av innholdet i samtalene.

– Han sa til meg at vi spiller som på Lerkendal. Det er Rosenborg, det er vår kultur, det er sånn vi har bygget oss opp og sånn vi skal være. Jeg synes det er en veldig riktig holdning. Det er en grunn til at Rosenborg har lyktes så godt over tid, sa Horneland ifølge Adresseavisen.

De gode rådene kan han trenge. Under Eggens tid kvalifiserte klubben seg for Champions League åtte år på rad. Nå er det 12 år siden RBK var en del av det gode selskap, de siste årene har de fått det svært tøft i gruppespillet i Europa League.

Onsdagens motstander, BATE Borisov, har derimot vært i gruppespillet i Champions League fem ganger siden 2008.

VGs tips: Uavgjort

Rosenborg hadde ingen problemer mot nord-irske Lindfield, mens BATE slet mer mot polsk motstand. Borisov arena er imidlertid ingen lett bortebane, og hviterusserne har meget god statistikk på eget gress i Europa (3–5–1). Trønderne stiller imidlertid endelig med skadefri tropp og har selv funnet formen.

Det gjør at vi tror Rosenborg klarer et uavgjortresultat, til tre ganger pengene. Kampen har spillestopp 18.55 og sendes på TV 2 Sport 1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder