Keepertabbe reddet Molde mot bunnlaget Sarpsborg: – Kanskje litt overivrig av meg

MOLDE (VG) (Molde – Sarpsborg 2–1) Bunnlaget Sarpsborg var i ferd med å sjokkere serieleder Molde da det gikk galt for keeper Aslak Falch.

– Jeg ser at keeperen kommer til å spille til deres sentrale midtbanespiller. Da går jeg for det, og chipper den i mål, forklarer Fredrik Sjølstad, som utnyttet Falchs feil, til VG.

Molde hadde feid over Sarpsborg, men likevel var lagene like langt da det gjensto et drøyt kvarter.

les også

Utvist Stabæk-trener misfornøyd med dommer i Brann-tap

Falch, som holdt Sarpsborg inne i kampen med en strålende rekke redninger før tabben, fikk ballen foran mål. Han forsøkte å spille seg ut langs bakken. Med en lang pasning forsøkte han å nå Matti Lund Nielsen, men Sjølstad snappet ballen, satte fart mot mål og avgjorde kampen.

– Det er kanskje litt overivrig av meg. Vi er gode når vi tør. Men kunne kanskje heller slått langt og fått den unna. Feilvurdering av meg, forklarer Falch til VG.

Forsvarer keeperen

Sarpsborg-trener Geir Bakke erkjenner at det var en feilvurdering av keeperen.

– Jeg har lyst til å forsvare Aslak litt også. Han gjør en kjempekamp, og var en blekksprut når det sto på som verst, sier Bakke til VG.

Sarpsborg tar ferie på nedrykksplass med 13 poeng.

De første 70 minuttene så de også ut som et bunnlag. Duoen Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem sørget for 1–0, etter lekkert forarbeid av førstnevnte.

Utligning ut av ingenting

Deretter var det kun en rekke feberredninger fra Falch som hindret flere scoringer.

– Når vi ikke setter de fire-fem sjansene skjønner vi at det kan bli tøft på slutten der, forklarer Erling Moe til VG.

For utligningen fra Kristoffer Zachariassen kom ut av ingenting. Deretter forærte Falch seieren til Molde, men også etter det hadde Sarpsborg sjanser til å utligne.

– 2–1-scoringen er litt heldig, og de har sjanser etter det også, så det kunne fort blitt kun ett poeng i dag, erkjente Ohi til VG.

Molde tar nå sommerferie med fire poeng ned til Bodø/Glimt, som har to kamper mindre spilt.

Drama i Bergen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder