Fire klubber jakter nye trenere

Fortsatt usikkerhet rundt fremtiden til Tom Nordlie

KAN FÅ FLERE SJANSER: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har gjort det bra med laget i høst. Kanskje får han fortsette i 2015-sesongen. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB Scanpix

Slik er Tippeligaens trenerbingo

Avslutningen på 2014-sesongen markerer starten på en hektisk periode i minst seks av årets Tippeliga-klubber. Nå gjelder det å fylle brettet før vinteren er over.

 • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Det er først og fremst Lillestrøm, Aalesund, Sandnes Ulf og Rosenborg som ennå ikke har fått på plass neste års hovedtrener.

I Trondheim er det Kåre Ingebrigtsen som har ledet klubben siden Per Joar Hansen ble sparket i sommer. Trond Sollied, Ole Gunnar Solskjær og Odds Dag-Eilev Fagermo er alle nevnt som mulige Ingebrigtsen-erstattere i 2015, selv om kun de to første er tilgjengelige på markedet. Det meste tyder likevel på at Rosenborg lander på Kåre Ingebrigtsen – når de en gang lander.

Sier du at Sollied er uaktuell? spurte VG Rosenborgs styreleder Ivar Koteng søndag.

– Nei, jeg sier ikke det. Vi skal presentere den treneren som er aktuell, ganske snart, sier Koteng.

– Og det tror jeg ikke blir veldig overraskende, sier styrelederen - noe som igjen kan tyde på at «høstvikaren» Kåre Ingebrigtsen får fast jobb.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BORTE: Jan Jönssons Aalesund endte på 7. plass i Tippeligaen. Nå har svensken dratt tilbake til Sverige. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Magnus Haglund (Lillestrøm) og Jan Jönsson (Aalesund) har begge valgt å dra tilbake til Sverige. Haglund tar over Elfsborg i 2015, mens Jönsson står uten jobb. Det til tross for at han ble koblet til storklubben IFK Göteborg en liten periode. At de to svenskene forsvinner gjør at både Lillestrøm og Aalesund må ha inn erstattere.

Sarpsborg 08s Brian Deane, som er byttet ut med Geir Bakke i Østfold-laget, har selv sagt at han er i samtaler med kanarifuglene. Samtidig sier briten at han gjerne kunne tenkt seg å flytte til Ålesund, men fra den kanten har han ikke hørt noe.

VIL BLI I NORGE: Brian Deane, som her gestikulerer under en kamp mot Viking, ønsker å fortsette som trener i Norge. I Sarpsborg blir det imidlertid ikke. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

– Aalesund hadde vært en fin klubb. Jeg må innrømme at jeg tror den jobben hadde passet meg fint, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Litt lengre sør på Vestlandet har en annen svenske forlatt åstedet. Jonas Olsson rykket ned med Sogndal og dro fra klubben. Inn i 1. divisjon kommer den ikke ukjente Eirik Bakke som, før nedrykket var klart, innrømmet at det ville være skuffende å miste muligheten til å ta over et Tippeliga-lag.

I en sokkelleilighet i Sandnes sitter Tom Nordlie og vurderer hva han skal finne på etter vinterpausen. Han klarte aldri å redde lagets plass i Tippeligaen, men Sandnes Ulf-ledelsen vil gjerne ha ham med videre.

Nordlie krever blant annet at klubben satser på å rykke direkte opp igjen og at stallen er slagkraftig for å bli værende i byen.

– Nå ligger ballen hos klubben. Vi er i dialog og har hatt to korte møter – hvorav ett var noe lengre – og har på ingen måte forhandlet lenge slik som det har blitt antydet i media, sa Nordlie til VG mandag.

I de øvrige trenerstolene i klubbene på øverste nivå er det relativt rolig. Hva som skjer med svenske Rikard Norling dersom han rykker ned med Brann, kan vi få svar på i slutten av november.Les også

 1. Bakke: – Sogndal har vokst forbi Brann

  Påtroppende Sogndal-trener Eirik Bakke (37) mener Brann er blitt klubbens lillebror på Vestlandet.
 2. RBK-sjefen: Dere blir ikke overrasket over treneren

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Strømsgodset 4-1) Alt tyder på at Rosenborg har bestemt seg for hvem som blir ny trener.
 3. Sogndal rykket ned fra Tippeligaen i går: Trener Olsson: – Det er blytungt og kjennes for jævlig

  SOGNDAL (VG) (Sogndal-Stabæk 0-2) Jonas Olsson var forberedt på en søvnløs natt etter å ha avsluttet Sogndal-karrieren…
 4. RBK-aktuelle Trond Sollied så klubben sikre sølvet

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Strømsgodset 4-1) Kanskje går trenerspørsmålet i Rosenborg mot et svar.
 5. Nordlies fem krav for å bli i Sandnes Ulf

  SANDNES (VG) Tom Nordlie blir gjerne med Sandnes Ulf ned i 1. divisjon. Men da er det fem punkter som må innfris.

Mer om

 1. Sandnes Ulf
 2. Rosenborg BK
 3. Lillestrøm SK
 4. Aalesund FK
 5. Sarpsborg 08
 6. Sogndal Fotball

Flere artikler

 1. RBK-sjefen: Dere blir ikke overrasket over treneren

 2. Haglund aktuell for Sverige-retur

 3. Rosenborg kjørte over Sandnes Ulf og sikret medalje: Helland: – Vi skal ha sølvet!

 4. Nordlies fem krav for å bli i Sandnes Ulf

 5. Klubben bekrefter 3-årskontrakt på pressekonferanse: Ingebrigtsen: - Jeg er stolt og ydmyk

 6. Nordlie villig til å risikere jobben for å få viljen sin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder