ET TOPPLAG: Hvor langt ville denne utgaven av Nordens landslag nådd i for eksempel et EM-sluttspill? Foto:
ET TOPPLAG: Hvor langt ville denne utgaven av Nordens landslag nådd i for eksempel et EM-sluttspill? Foto:

- Nordens landslag godt nok til EM-finale

Fotballjournalister fra fem land kommenterer VG Netts stjernelag

FOTBALL

(VG Nett) Fotballskribenter fra alle fem landene har klokkertro på VG Netts nordiske drømmelag - men til og med Færøyenes representant savner en egen spiller.

Publisert:

I går presenterte vi et nordisk stjernelag plukket ut av VG Netts sportsredaksjon - tre måneder før slaget mellom Norge og Danmark på Ullevaal.

Nordens lag: Se hele laget og les vurderinger her!

En finne, to islendinger, to svensker, tre nordmenn, tre dansker fikk plass i elleveren. VG Nett har spurt toneangivende fotballjournalister i alle de nordiske landene om reaksjoner på uttaket, hvem de savner og hvor bra de tror Nordens landslag ville gjort det i EM i 2012.

Den finske journalisten Heikki Mietinen mener laget kunne nådd en EM-finale, Sverige Robert Laul savner svensker, mens Hans Erik Danielsen fra Færøyene faktisk mener vi har oversett en kandidat fra UEFA-medlemmet nord for Skottland...

Danmark - Morten Crone Sejersbøl, B.T:

- Det er et glimrende lag. De offensive kvalitetene på backene, kantene og på topp er gode. Hangeland er strålende defensivt, mens jeg mener William Kvist er årets spiller i Danmark. Men jeg mener det er en feil at FC Københavns Oscar Wendt, som er fantastisk offensivt, ikke er med i troppen, og det samme med Dennis Rommedahl, som var den eneste på Danmarks som leverte et godt VM. Simon Kjær har vært en skuffelse i Wolfsburg i år, men det er ikke lett å si om Kjetil Wæhler, Olof Mellberg eller Daniel Majstorovic er bedre, og Daniel Agger er jo hele tiden skadet.

- Hvordan tror du dette laget ville gjort det i EM?

- Rimelig bra, uten å dominere. Lag som Spania, Tyskland og Nederland er alle langt foran. Den eneste virkelig store stjernen på dette laget er jo Zlatan, noe som for øvrig er litt irriterende for meg som har svensk kjæreste og som prøver å snakke Bendtner opp som en verdensstjerne.

Finland - Heikki Mietinen, Ilta Sanomat:

- Jeg synes dere har valgt mange av de rette. Vårt landslaget gjør det veldig dårlig, og i finsk fotball er alle de beste spillerne, som Jari Litmanen og Sami Hyypia, gamle. Men det er godt dere fant plass til Jäaskelainen, for han er nok Nordens beste keeper. Den jeg savner på benken er Roman Eremenko. Han er ung, og en stigende stjerne her i Finland.

- Hvordan tror du dette laget ville gjort det i EM?

- Når man tenker på at Sverige og Danmark har gjort det bra i en del mesterskap, er semifinale og til og med finale mulig for et slik all-star lag.

Sverige - Robert Laul, Aftonbladet:

- Laget ser bra ut. Men Andreas Isaksson må vel inn som andrekeeper? Og jeg ville hatt Anders Svensson i stedet for Kim Källström eller Ola Toivonen. Kanskje bør også Olof Mellberg med i troppen. Han og Svensson leverer alltid internasjonalt. Det kjennes ikke helt riktig at Sverige bare har to spillere i elleveren, men jeg forstår tankegangen i valgene.

- Hvordan tror du dette laget ville gjort det i EM?

- Semifinale!

Island - Þórður Már Sigfússon, Fotbolti.net

- Dere treffer perfekt med de islandske spillerne, og jeg er også enig i resten av oppstillingen. Gylfi Sigurdsson har hatt en kjempesesong, og er Islands neste store spiller. Jeg ville brukt ham i en hengende spissrolle, med Gamst Pedersen skjærende innover fra høyre. Det er synd Eidur Gudjohnsen er ute av form, for på sitt beste er han med her. Det samme gjelder John Carew. Og Ola Toivonen er nære en plass slik han spiller for tiden. Moa imponerer meg alltid, så han kunne vært på benken, i likhet med Erik Huseklepp og Marcus Berg.

- Hvordan tror du dette laget ville gjort det i EM?

- Veldig bra. Alle lag med Zlatan på har en sjanse! Legger man til den sterke forsvarsenheten og den solide midtbanen, mener jeg dette laget ville gitt alle lag kamp.

Færøyene - Hans Erik Danielsen, Dimmalætting

- Laget ser bra ut, selv uten noen færøyinger. Jeg synes dog at Jákup Mikkelsen kunne kommet inn i den siste kategorien i bruttotroppen. Han spiller fortsatt på høyeste nivå her på Færøyene, og er en klassespiller. Etter landskampen mot Nord Irland 12. oktober nådde han rundens lag hos UEFA.

- Hvordan tror du dette laget ville gjort det i EM?

- Det ville kunne klare seg godt, kanskje en kvartfinale.

Hva mener du?
Si din mening i kommentarfeltet under!