ØNSKET: Mannen som hentet Lionel Messi til Barcelona, Josep Maria Minguella, tør ikke garantere Martin Ødegaard suksess om han velger Camp Nou. Foto:Vegard Wivestad Grøtt / Jørgen Braastad,NTB scanpix / VG

Messi-agent om Ødegaard til VG: – Barcelona er en stor mulighet

Han er mannen som fikk Lionel Messi til Barcelona som
13-åring, men Josep Maria Minguella (71) vil ikke gå lenger enn at Barcelona er «en stor mulighet» for Marin Ødegaard (16).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Barcelona er en bra plass for alle gode spillere. Klubben har en god ungdomsorganisasjon. Unge spillere blir fulgt opp teknisk og taktisk hele veien, så alt ligger til rette, sier den pensjonerte fotballagenten til VG.

Minguella hadde svært tette bånd til Barcelona gjennom sine 30 år som fotballagent – etter at han på 70-tallet var assistenttrener i klubben under Rinus Michels.

Han bidro til at Diego Maradona gikk til Barcelona i 1982. Han representerte også storheter som Hristo Stoitsjkov, Rivaldo og Pep Guardiola – blant andre.

Hentet Messi til Barcelona

Høsten 2000 hentet han Lionel Messi til Barcelona – for å overtale klubbledelsen om at den kortvokste 13-åringen var noe for seg selv.

Alle vet hvordan det endte.

I slutten av forrige uke var Martin Ødegaard (16) på plass i Barcelona for å besøke storklubben og undersøke hva den kan tilby ham.

SKRYTER AV BARCELONA: Josep Maria Minguella mener Barcelona er en bra plass for alle gode spillere, inkludert Martin Ødegaard. Foto:Jørgen Braastad,VG

Tidligere i høst og vinter har Strømsgodset-spilleren også vært på klubbesøk i Liverpool, Bayern München og Barcelonas rival Real Madrid.

På VGs spørsmål om Barcelona er et bedre valg for Ødegaard enn nettopp Real Madrid, svarer Minguella følgende:

– Jeg har vært Barcelona-medlem i 60 år… Klubben har vist at ungdomsavdelingen fungerer veldig bra. Det er en stor mulighet å komme hit.

Gir ingen suksess-garanti

Minguella snakker om temaet med varsomhet og understreker at han ikke kjenner Ødegaards situasjon spesielt godt.

Mandag meldte den spanske sportsavisen Mundo Deportivo at Barcelona skal ha gitt Ødegaard følgende tilbud:

Utlån til Strømsgodset i 2015. Spill på B-laget til Barcelona fra januar 2016 og frem til sommeren. Deretter spill med A-laget.

Om tilbudet faktisk er gitt Ødegaard, og det norske supertalentet skulle velge å takke ja, er det likevel ingen garanti for suskess for ham på Camp Nou, ifølge Minguella.

– Noen ganger blir det en suksess, andre ganger ikke, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TRAFF INNERTIER: Lionel Messis valg om å gå til Barcelona la grunnlaget for en eventyrlig karriere. Foto:Lluis Gene,AFP

– Umulig å sammenlikne

– Det kommer an på familien og gutten. Jeg er litt usikker på om det er riktig å reise fra klubb til klubb. Man vet aldri om man tar det riktige valget uansett. Det er min mening, sier Minguella.

– Tror du han kan være på samme nivå som Messi?

– Det er umulig å sammenligne to ulike spillere. Messi er en vidunderlig spiller. Det er ikke sikkert at han (Ødegaard) vil få den samme utviklingen.

– Bør han spille for A- eller B-laget hvis han går til klubben?

– Det er vanskelig å si. Alle har ulike forutsetninger. Noen klarer å ta steget, mens andre ikke gjør det, svarer Minguella.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder