HODEBRY: Bob Bradley, her fra fjorårets sesong, må finne ut hvilke utlendinger som må la vårsesongen passere uten spilletid. Foto:Krister Sørbø,VG

Stabæk må vrake to utlendinger

Stabæk har 11 utenlandske spillere som ikke er egenutviklet i klubben. Kun ni av dem får spille første del av sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Regelverket til Norges Fotballforbund sier at man kun har lov til å ha ni utenlandske spillere i den 25 mann store troppen for spill i eliteserien. Unntaket er hvis spilleren har vært i klubben i tre sesonger før fylte 21 år.

Det betyr at Stabæk må sette to av sine innkjøp på tribunen.

Yassine el Ghanassy er siste spiller inn på Nadderud. Belgieren blir en av de ni spillerne Stabæk vil benytte seg av denne sesongen.

I tillegg har klubben Ville Jalasto, Kamal Issah, Ernest Asante, Mande Sayouba, Luc Kassi, Giorgi Gorozia, Gurpreet Singh Sandhu, Jevgenij Kirisov, Cole Grossman og Craig Henderson på kontrakt, melder Budstikka. To av disse må ut.

Henderson er langtidsskadd og dermed uaktuell for spill første del av sesongen. Trolig er det den russiske backen Jevgenij Kirisov, som for kort tid siden signerte en halvårskontrakt med Stabæk, som må finne seg i å vente på debuten sin.

– Han har fått påvist en prolaps i ryggen og må derfor bruke tid på å bygge seg opp igjen. Selv om han ikke er registrert i 25-mannstroppen kan han likevel spille for annetlaget og i cupkamper, opplyser sportslig leder i klubben, Inge André Olsen, til Budstikka.

En ny tropp kan først registreres etter at sommerens overgangsvindu stenger 11. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder