Tromsø på nedrykksplass etter tabbe-show

Tromsø-keeperen byttet ut etter to baklengs før en halvtime var spilt

FOTBALL

KRISTIANSAND (VG) (Start - Tromsø 3-1) Det var tabber, rot og elendig kommunikasjon som felte Tromsø i Kristiansand.

  • Cato Lorentz
Publisert: Oppdatert: 03.05.15 21:18

Tromsø har kun Bodø/Glimt bak seg på tabellen etter 1-3-tap for Start søndag.

- Vi er nødt til å gjøre færre feil foran eget mål, men vi må også bli mer effektive foran motstanders mål. Vi spiller ganske god fotball, men gjør litt for mange feil, sier Tromsø-spiller Gjermund Åsen.

Allerede etter fire minutter kom 1-0 til Start. Og for et mål. Starts innleide midtbanespiller Andreas Hollingen styrte et hjørnespark i en flott bue over alle. Inkludert en forfjamset og utspilt Benny Lekström i Tromsø-buret, som bare måtte innse at bakerste stolpe ikke var hans venn denne ettermiddagen i Kristiansand.

Lekström i søkelyset

Tromsø forsøkte å komme seg etter åpningssjokket, og etter 16 minutter rullet de flott opp og Magnus Andersen satte ballen bak Håkon Opdal. Dessverre for bortelaget annullerte dommer Trond Ivar Døvle målet, korrekt, for offside.

Men så skulle Lekström komme i søkelyset igjen. Omgangen var 18 minutter gammel da ballen ble spilt tilbake mot TIL-keeperen, som har to forsvarsspillere foran seg. Matthias Vilhjalmsson fullfører også sitt løp, men Start-spissen er langt fra ballen. Men så roter Tromsø-spillerne det fullstendig til, og Vilhjalmsson får løpt opp ballen, tatt seg forbi keeper og trillet den inn i mål. Forferdelig kommunikasjon mellom TILs forsvarere og keeper Lekström, som ble erstattet med Pål Vestly Heigre etter 27 minutters spill.

- Det er en faglig vurdering vi gjør når vi bytter keeper. Vi ønsket å gi Pål (Vestly Heigre) en sjanse, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen.

Var Benny Lekström skadet da dere tok ham ut?

- Nei, han er ikke skadet, svarer Nilsen.

Ondrásek reduserte

Etter 2-0-målet tok bortelaget mer og mer over. Og etter en drøy halvtime fikk Tromsø lønn for strevet. Ondrasek var iskald alene med Start-keeper Håkon Opdal og reduserte til 1-2.

Og Tromsøs tsjekker var virkelig god før pause på Sør Arena. Men det var også Starts sisteskanse Håkon Opdal som ved flere anledninger vartet opp med strålende redninger slik at Start, noe heldig, kunne tusle inn til pause med en 2-1-ledelse.

Etter hvilen bølget kampen frem og tilbake uten at noen av lagene klarte å ta initiativet.

17-åring scoret

Tromsøs unge stjerneskudd, Mikael Norø Ingebrigtsen var nære ved å utligne for gjestene ved tre anledninger.

Men effektiviteten manglet hos Tromsøs spillere, samt at Håkon Opdal var i det umulige hjørnet helt bakerst for hjemmelaget.

Og ett minutt før slutt satte Starts 17 år gamle midtbanespiller, Kristoffer Ajer, inn 3-1 til hjemmelaget. Alene med Heigre var unggutten iskald, og Start har nå sikret seg et svært viktig pusterom fra lagene helt nederst på tabellen.

- Det var utrolig morsomt å score igjen. Jeg hadde som målsetting før sesongen å bli mer målfarlig. Nå har jeg to mål på to kamper, og det er utrolig gøy, sier Ajer.

Her kan du lese mer om