Hva er dette?

Her er VGs oddstips til kveldens kvartfinaler

TIDLIGERE BARCELONA-LAGKAMERATER: Barcelona og trener Luis Enrique (til høyre) vant den første kvartfinalen 3-1 i Paris i forrige uke. I bakgrunnen skimtes den tidligere lagkompisen og nåværende PSG-trener Laurent Blanc. Foto:Christian Hartmann,Reuters

Her er fortiden til de fire Champions League-trenerne du neppe
kjente til

I kveld skal det gjøres opp om to Champions
League-semifinaleplasser. På de fire trenerbenkene sitter det trenere som faktisk vant tre titler for samme lag i 1996-97-sesongen: Barcelona.

 • Rolf Brown

Artikkelen er over fem år gammel

Barcelona hylles ofte for sin evne til å dyrke frem egenproduserte spillere av toppklasse. Men også på trenersiden er laget nå en trendsetter. For tirsdagens kvartfinaler demonstrerer noe som neppe er helt tilfeldig - hvilket er blitt aktualisert på sosiale medier de siste ukene: Trenerne har faktisk vært lagkamerater.

I Tyskland tar Pep Guardiolas Bayern München imot Julen Lopeteguis Porto. Og på Camp Nou møtes Luis Enriques Barcelona og Paris Saint-Germains Laurent Blanc. Det er lag fra fire forskjellige land med trenere som alle har en fortid Barcelona fra 1996-97-sesongen - da katalanerne tok tre titler: Den spanske cupen, den europeiske cupvinnercupen og den spanske supercupen.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Etter to strake år uten å vinne et trofé ble trener Johan Cruyff vraket til fordel for Bobby Robson sommeren 1996. Den tidligere engelske landslagstreneren Bobby Robson hadde de fire spillerne til disposisjon i sitt ene suksessrike trenerår hos katalanerne, noe Twitter-brukeren @CuleStyle har funnet bildedokumentasjon på:

https://twitter.com/CuleStyle/statuses/588462457695379457

* Pep Guardiola var allerede en etablert defensiv midtbanespiller - velkjent for sitt blikk for spillet, pasningsevne og ballkontroll. Senere har han videreutviklet tika-taka-stilen som i sin tid ble introdusert av Johan Cruyff. Men har foreløpig ikke lykkes på Champions League-nivå for Bayern München, som i fjor røk til sammen 0-5 for Real Madrid i semfinalene.

* Julen Lopetegui var reservekeeper i Barcelona i årene 1994-97. Han rakk å bli ligamester med Real Madrid. Har jobbet seg opp som trener hos diverse ungdomslandslag i det spanske fotballforbundet, og ble Porto-ansatt i mai 2014.

* Luis Enrique sjokkerte Spania ved å forlate Real Madrid til fordel for Barcelona i 1996. Han trengte litt tid på å spille seg inn i Barca-fansens hjerter. Men ble etter hvert kaptein, og holdt på i åtte år i klubben. Etter karrieren opptatt av surfing og marathon-løping. Trenergjerningen inkluderer klubber som Roma og Celta før han begynte i Barcelona i 2014.

* Laurent Blanc var bare den éne 1996-97-sesongen i Barcelona. Han var mye inn og ut av laget grunnet skader i den suksessrike sesongen, og var blant annet ikke med i cupvinnercupfinalen mot Paris Saint-Germain (1-0). Var siden innom Manchester United (2001-03), ble VM-vinner i 1998 og EM-vinner 2000, og vil av mange huskes for å kysse keeper Fabian Barthez blanke isse før kampene - angivelig for å bringe lykke.

I kveldens match skal PSG forsøke å vende 1-3 fra det første oppgjøret - en kamp hvor franskmennene brukte mye krefter på å jage etter ballen. Jeremy Mathieus selvmål like før slutt betyr at bortelaget fortsatt har et ørlite håp - især nå som Marco Verratti (mb) og Zlatan Ibrahimovic (a) er tilbake på laget. Men de to viktige Thiagoene - Silva (f) og Motta (mb) er skadet. Vi mener den ordinære HUB-oddsen er lav, og går for at Barcelona vil gjøre prosessen så lite stressende som mulig ved å lede til pause til 1,70 i odds. Spillestopp er kl. 20.40 og Viasat Fotball viser kampen.

VG LIVE 20.45:Barcelona - PSG
VG LIVE 20.45:Bayern München - Porto

Et fraværsrammet Bayern München ligger under 1-3 fra første møte. Tyskerne var med tre av fire Champions League-finaler i årene 2010-2013, men røk i semifinalene i fjor. Men Guardiola ser ut til å ha tro på egne evner:

- Vi har bare et steg unna å vinne den tyske cupen og tysk bundesliga. Vinner vi på lørdag mot Hertha Berlin er vi mestere. Det er imponerende når man ser på alle problemene vi har hatt, sier Guardiola til Daily Mail.

Bayern München har vunnet alle fire hjemmekamper i turneringen med 13-0 i målforskjell. Mens Porto er ubeseiret i CL denne sesongen. Men har tunge fravær på Danilo (f), Alex Sandro (f) og Tello (a). Tyskerne må kjøre på overganger fra start i kveld, og igjen prøver vi et Pause-spill til 1,62. Spillefrist er kl. 20.40 og Viasat 4 overfører matchen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

 1. Beckenbauer hudfletter Bayern-spillerne etter Porto-tapet

  NEW YORK (VG) Det er svært sjelden at Bayern München går på en smell uten at klubblegenden Franz Beckenbauer (69) åpner…
 2. Bayern-sjef skylder på skader etter Porto-tapet

  Bayern Münchens 1-3-tap bort mot Porto i mesterligaen var et resultat av mange skader og en sliten tropp, mener…
 3. Bayerns medisinske apparat sa opp i protest

  (Wolfsburg – Napoli 1-4) Dagen etter at Bayern München skuffet stort i Champions League, sa legeteamet opp samtidig som…
 4. PSG-Blanc stålsetter seg for Barcas «PlayStation-fotball»

  Selv med Paris Saint-Germains solide form frykter trener Laurent Blanc Barcelonas spillestil - som han beskriver som…
 5. Porto-helten var arbeidsledig og ble beskyldt for blotting

  15 år etter at han avgjorde EM for U17-landslag, er Ricardo Quaresma (31) på toppen av Fotball-Europa igjen.
 6. PSG-Blanc: – Zlatan tviler aldri

  PSG ligger under med 3–1 mot Barcelona. Men med Zlatan Ibrahimovic tilbake er alt mulig, skal man tro trener Laurent…

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Champions League
 3. Fransk fotball
 4. Spansk fotball
 5. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Den beste starten noensinne i Barcelona-historien

 2. PSG-Blanc stålsetter seg for Barcas «PlayStation-fotball»

 3. Forskerne har talt: Real Madrid er favoritt til å vinne Champions League

 4. Fire punkter som gir Pep håp om Bayern-vending

 5. Barcelona tapte før storkampen: – Var urovekkende svake

 6. Guardiola kan møte City: – Kanskje han skal sykemeldes

Fra andre aviser

 1. The class of 97

  Bergens Tidende
 2. Pep Guardiola var ballgutt på Camp Nou. Nå vender han hjem igjen.

  Aftenposten
 3. Pep Guardiola var ballgutt på Camp Nou. Nå vender han hjem igjen.

  Fædrelandsvennen
 4. En gang var de gode venner. Slik ble de kranglefanter og bitre fiender.

  Aftenposten
 5. Mer jubel for rikingene

  Aftenposten
 6. - Det har jeg sagt 200 millioner ganger

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder