HA DET, MOLDE: Tarje Nordstrand Jacobsen er ferdig i Molde, og ser mot nye oppgaver. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

Jacobsen gir seg som Molde-direktør

På en pressekonferanse i dag fortalte Moldes administrerende direktør gjennom de siste ti årene, Tarje Nordstrand Jacobsen (41), at han slutter i klubben.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Jacobsen, som fikk jobben i Molde like før klubben spilte cupfinale i 2005, tar med seg familien og flytter til Bergen. Han har sin siste arbeidsdag på Aker Stadion 1. desember, og avslutter med det en ti år lang karriere i Molde.

På pressekonferansen ble det opplyst om at det er lenge siden Jacobsen ga klubben beskjed om sine flytteplaner, og at de dermed har hatt god tid til å lete opp en erstatter.

Han ble også presentert i dag - Øystein Neerland, som i dag er styreleder i Molde fotballklubb.

– Jeg har tenkt nøye gjennom dette, og valgte å si ja. Molde har en god plattform, med mye i og rundt seg, og jeg er klar for å være med på å utvikle dette produktet videre fremover. Jeg håper å være en del av det i mange år, sier Neerland.

TAR OVER: Øystein Neerland. Foto: Per Tormod Nilsen , NTB scanpix

Jacobsen-skryt

Med unntak av Henrik Hoff i Aalesund, er Jacobsen den klubblederen som har sittet lengst i sin stilling. Da Neerland ble presentert som etterfølger i dag, passet han på å gi Jacobsen honnør for den innsatsen han har gjort for Molde.

– Det har vært en 24/7-jobb. Han har skapt framdrift og begeistring, og resultater for klubbben. Det er trist når en leder av det kaliberet takker av, sier Neerland.

Moldes påtroppende direktør kommer fra en jobb som regiondirektør i Tools, og styrelederen i Molde Fotball AS, Leif-Arne Langøy, poengterte på dagens pressekonferanse at det var kombinasjonen mellom erfaring som leder og stor fotballkunnskap som gjorde Neerland til den beste kandidaten til å etterfølge Jacobsen.

Selv sier Jacobsen følgende om dagens hendelse og sin egen avskjed med klubben:

– Det har vært 10 inspirerende år i Molde Fotball AS, med dyktige mennesker rundt meg. Sammen har vi utviklet klubben, skapt begeistring og tilhørighet, og vunnet titler. Jeg er glad for å ha vært med på denne reisen.

Les også: Bradley har fått tilbud om å bli Molde-trener

Ingen trener på plass

Langøy fikk spørsmål i dag om hvorfor Molde hadde valgt å innkalle til haste-pressekonferanse på en avgjørelse de etter sigende skal ha visst om lenge. Til dette sa styrelederen følgende:

– Vi har tenkt nøye gjennom timingen, og det skjer av grunner jeg ikke vil si noe om. Men timingen er riktig.

Da pressekonferansen ble varslet, trodde mange det dreide seg om ansettelse av ny hovedtrener i Molde, etter Tor Ole Skullerud. Men der er det fremdeles ikke noe nytt.

– Vi er inne i en god prosess og jobber godt med det, var alt Langøy ville avsløre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder