Kamara stupte inn viktig bortemål

Dinamo-spiller fikk rødt kort etter å ha blitt byttet ut

STUPHEADING: Ola Kamara gir Molde et ekstremt viktig bortemål med sin stupheading i Zagreb. Foto:Aleksandar Djorovic,NTB scanpix

Martin Linnes til VG etter uavgjort mot Dinamo: – Vi har alt i egne hender

(Dinamo Zagreb-Molde 1-1) Molde har sikret seg et særdeles godt utgangspunkt foran returmøtet mot Dinamo Zagreb.

  • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag var det duket for første kamp, og det var hjemmelaget som tok ledelsen etter 19 minutter.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte

FORTVILER: Vegard Forren og keeper Ethan Horvath depper etter at Henríquez har gitt hjemmelaget ledelsen. Foto:Aleksandar Djorovic,NTB scanpix

Dinamo-spiss Henríquez fikk stå helt alene i boksen og heade inn 1-0, men Molde og Ola Kamara svarte umiddelbart. Kun et minutt senere lå ballen i nota bak Eduardo i Dinamo-målet. Martin Linnes kom fram fra sin høyreback og slo inn til Kamara som stupheadet ballen i mål på lekkert vis.

– Jeg var litt redd for at det var offside, men jeg ble selvfølgelig veldig glad. 1-1 er et bra resultat, og bortemål er viktig, sier Ola Kamara til VG.

– Vi gjør en bra prestasjon i dag. Selv om vi kommer tidlig bakpå reiser vi oss og tar dem kjapt igjen. Etter det synes jeg vi har bra kontroll. Nå har vi alt i egne hender, sier Martin Linnes til VG.

– Skulle hatt rødt

Etter pause var det langt mellom høydepunktene, men da 60 minutter var spilt publikum fikk servert et høydepunkt de sent kommer til å glemme.

Les også: Hevder Linnes forsvinner uten europacupspill

På vei ut av banen da Paulo Machadoble byttet ut serverte hjemmepublikumet en saftig pipekonsert, og Machado svarte med å rekke dem fingeren på vei ut. Da han passerte sidelinja strakk han begge armene i været og serverte to strake langfingere til Dinamo-fansen. Dommer Serge Gumienny ga portugiseren rødt kort, men kroatene fikk fullføre kampen med elleve mann selv om TV-bildene tydelig viste at Machado viste fingeren på vei ut av banen.

– Vi visste at de hadde gode spillere, men de er svake taktisk. Spillerne tenker mer på seg selv enn på laget. Å vise fingeren og gestikulere opp mot tribunen viser nettopp det. Jeg håper de fortsetter sånn i Molde, sier Linnes til VG.

– Vi skulle spilt mot ti mann. I 1. omgang får jeg en albue der en spiller stopper opp og albuer meg i ansiktet, sier Kamara til VG.

Han er glad for at Machado nå må bli i Kroatia mens resten av laget drar til Molde neste uke.

– Han er en meget bra spiller, men det virket som om fansen ikke likte spillerne fra utlandet. Det var mye piping mot dem, sier Kamara.

– Målsettingen siden januar

Tre minutter før slutt kunne Molde ha tatt en råsterk 2-1-ledelse, og høyst sannsynlig seieren. Mohamed Elyounoussi kom alene med keeper Eduardo, men Molde-spilleren mistet ballen og klarte ikke å sette 2-1.

– Jeg mener det er en topp prestasjon på bortebane. Det var mange her som imponerte og det må vi gjøre en gang til, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til NRK.

Likevel tar Molde med seg et viktig bortemål og 1-1 hjem til Møre og Romsdal. Returoppgjøret mot Dinamo Zagreb spilles på Aker stadion førstkommende tirsdag. Det betyr at Dinamo må ha scoring.

– Det passer oss veldig bra, sier Linnes til VG.

– Hvor mye betyr dette for Moldes sesong?

– Det har vært en målsetting helt siden vi startet i januar. Etter en knallsesong i fjor har alle forberedelser vært for å være klar når disse kampene spilles.

Det betyr at Molde er videre med 0-0 eller seier på hjemmebane, og da står kun ett hinder mellom MFK og gruppespillet i Champions League: Playoff. Den spilles 18./19. og 25./26. august.

PS! I Champions League-kvalifiseringskampen mellom Fenerbahce og Sjakhtar Donetsk fikk Robin van Persie sin debut for Fenerbahce. Han ble byttet inn etter 68 minutter i kampen som endte 0-0.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder