Siem vil ha egen stadion for fotballjentene

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

NFFs generalsekretær: - Bør bygge etter jentenes behov

Thorsnes: - Det er en fantastisk idé

KALMAR/OSLO (VG) Kvinnefotballen bør få sitt eget «hjem» - i form av et eget stadion i Oslo.

Det mener generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund.

Landslaget har til nå reist rundt i landet og spilt sine kamper, i motsetning til fotballgutta, som alltid spiller på Ullevaal stadion.

- Det optimale hadde vært et stadion i Oslo som er bygget etter jentenes behov, sier Siem til VG.

- Da går det an å kombinere med for eksempel U21-landslaget når det kommer til interesse og antall besøkende. Vi driver med et prosjekt som heter Campus Norway, som skal være et samlingssted for alle aldersbestemte landslag og A-landslagene for begge kjønn. Jeg snakket med jentene om hva som er best: Å bygge et hjem i Oslo eller reise mer rundt i landet, og jeg føler at de ønsker det første.

- Et eget stadion vil løfte interessen, og jeg tror det er veldig realistisk i Oslo. Det går an å kombinere med andre ting, og hvis vi klarer å få det til med Campus Norway, bør stadionet være kvinnefotballens hjem - samtidig som at aldersbestemte landslag kan bruke det som arena.

God løsning

NFF tenker å bygge et norsk svar på Manchester Uniteds Carrington. De leter etter egnede tomter til et slikt senter i området rundt hovedstaden.

- Et samarbeid med Norway Cup er det vi har kommet lengst med nå, og at det også kan bli finalearenaen.

- Spillerne er veldig klar over at de ikke er i samme liga når det kommer til interesse og lønninger, men det har heller aldri vært et tema for dem. Kan de få sin egen arena og at det er de som står for identiteten der, er det med på å løfte anseelsen for deres produkt. Det tror jeg er en god løsning.

Siem ser for seg en kapasitet på 5-6000.

- Det er i hvert fall en start, så får man heller bygge ut etter hvert når interessen blir større. Samtidig er vi avhengige av å prestere for at det skal bli interesse rundt oss.

EM-spillerne tenner på tanken til generalsekretæren:

- Det er en fantastisk god idé. De to kampene vi hadde på Ullevaal i fjor, følte jeg virkelig tilhørighet. Men hvis vi får vårt eget, vil det være enda bedre, sier Elise Thorsnes.

Ingvild Stensland er også positiv:

Behandles likt

- Sverige har gjort noe av det samme med Gamla Ullevi. Den er stor, men de ser jo at det er noe spesielt. Du får en veldig tilhørighet, sier Stensland.

Øyvind Korsberg, idrettspolitisk talsmann i Frp, synes ikke forslaget er så veldig godt: - I utgangspunktet mener jeg at kvinne- og herreidrett bør behandles likt. NFF bør heller ha ambisjoner om å bruke de samme anleggene og at kvinnefotballen blir så attraktivt at de trekker flere tilskuere.

Idrettspresident Børre Rognlien er mer positiv:

- Det er en god idé, men et slikt anlegg må ha plass til mer aktivitet enn bare kvinnelandslaget og U-21. En kombinasjon med Norway Cup er også et godt alternativ.

Denne artikkelen handler om