HOLDT TALE FOR ØDEGAARD: Mjøndalen-trener Vegard Hansen (til høyre) takket sin assistent Hans Erik Ødegaard (til venstre) for den gode innsatsen i klubben siden 2009. Her i forbindelse med en trening i fjor høst. Foto:Fredrik Solstad,VG

Rørende avskjedshyllest for pappa Ødegaard i Mjøndalen

Men 41-åringen får sommerjobb hos bruntrøyene i Tippeliga-comebacket

En forlegen Hans Erik Ødegaard (41) ble møtt med en rørende avskjedshyllest fra trenere og spillere i Mjøndalen i går.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Faren til Martin Ødegaard - som er ventet å bli presentert som ny Real Madrid-spiller torsdag - har satt sterke spor etter seg som assistent-trener i Mjøndalen siden 2009.

- Det har vært en litt rar stemning de siste ukene. Alle liker Hansi så godt. Det har nesten vært litt sårt. Prosessen begynte jo for en stund siden. Vi savner ham alt, sier Vegard Hansen til VG.

Ble forlegen av seansen

I forbindelse med tirsdagens trening valgte hovedtrener Vegard Hansen å vise sin takknemlighet overfor kompisen og kollegaen.

- Så fort Hansi kom inn i garderoben ble det full applaus fra hele gjengen. Lenge. Han er ikke så glad i avskjeder, og ble ganske forlegen. Så sa jeg litt om hvordan vi hadde opplevd samarbeidet. Da ble det enda mer applaus, og Hansi ble enda mer forlegen, forteller Mjøndalen-treneren.

- Du kan stryke ganske forlegen. Under applausen var han ordentlig forlegen. Det så jo vi spillerne, så vi ga oss ikke. Hansi er ikke den som står med hendene over hodet for å ta i mot hyllest. Han var ukomfortabel med all rosen som kom, sier Mjøndalen-veteranen Mads Hansen.

Får sommerjobb i Mjøndalen

Men selv om Hans Erik Ødegaard flytter til Real Madrid med sønnen, så tror Vegard Hansen at det nyopprykkede Tippeliga-laget skal få nyte godt av hans egenskaper på feltet også utover i 2015. Ikke minst i sommermånedene.

- Hansi ville ikke ha noen offisiell avskjed - for han skal være mye i Norge i februar. Så er det ferie i Spania fra mai. Vi håper vi kan bruke ham litt innimellom. Jeg tror han har lyst til å være med litt når han først er hjemme.

- Hvorfor er Hans Erik Ødegaard så viktig for Mjøndalen?

- Hansi er unik som hjelpetrener. Han har en helt spesiell evne til å jobbe med enkeltspillere og detaljer. Det er derfor Martin er blitt så god, svarer Vegard Hansen.

Hans Erik Ødegaard bekrefter overfor VG at han gjerne bidrar på treningsfeltet til Mjøndalen når han har anledning den kommende sesongen.

- Har jeg tid, og de vil, så gjerne, skriver Ødegaard i en sms til VG.

Etter det VG kjenner til er han lovet jobb som trener for yngre spillere i Real Madrid, men selve stillingsinstruksen er ikke spikret ennå. Trolig vil han uansett vente til høsten før han er i gang på treningsfeltet i Madrid.

Vil ikke uttale seg før alt er klart

Han vil fortsatt vente med å kommentere sønnens Real Madrid-overgang til 16-åringen er presentert. Det skjer ifølge sportsavisen Marca på hjemmebanen Santiago Bernabeu torsdag.

PRESENTERES TORSDAG: Ifølge spanske Marca blir Martin Ødegaard vist frem som Real Madrid-spiller torsdag. Her på vei ut av LSK-Hallen etter trening med Strømsgodset i forrige uke. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Den lange prosessen med å bestemme seg for ny klubb har pågått siden i fjor sommer. Far og sønn har besøkt både Real Madrid, Bayern München, Liverpool, Barcelona, Arsenal, Manchester United og Manchester City.

Begge har holdt kortene tett til brystet underveis.

- Hansi vil vente til alt er signert før han snakker om dette, sier Vegard Hansen.

- Vi fleipet med å legge en Real Madrid-caps på plassen hans da han kom tilbake fra Madrid i fjor høst. Hansi bare fjernet den uten å si ett ord, sier Mads Hansen og ler godt.

Samtidig har også Martin Ødegaard hatt sin siste trening med Strømsgodset. Den foregikk uten en felles «takk for alt»-seanse. På VGs spørsmål om spillerne har hatt en avslutningsmarkering for Martin Ødegaard, svarer Strømsgodset-kaptein Jørgen Horn - med en stor dose humor - slik:

- Nei, vi bruker ikke ha avslutningsseanser med folk som ikke har vunnet noe med klubben annet enn å trekke en klekkelig sum inn i botkassa!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder