Hva er dette?

Her er VGs torsdagstips

FØDT PÅ NY: Dejan Lovren er storfornøyd med sin nye trener Jürgen Klopp. Her etter Europa League-kamp mot Rubin Kazan den 5. november. Liverpool vant 1-0. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV , AFP

Lovren om Klopp-effekten: – Føles som to forskjellige lag

Jürgen Klopp (48) har fått Liverpool-skuten på rett kjøl. Midtstopper Dejan Lovren (26) forklarer Klopp-effekten.

  • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er mye lettere å forsvare seg nå fordi vi jobber mye hardere enn før. Jeg vil si at vi har begynt å spille som et lag, og alle føler seg komfortable. Det var noen endringer da jeg kom til klubben, og mange spillere har forsvunnet. Det føles som to forskjellige lag, sier Lovren i forkant av Liverpools avgjørende Europa League-kamp mot Bordeaux.

Liverpool møter den gamle franske storheten til nest siste kamp i Europa League-gruppespillet. En seier eller 0-0 vil sende de rødkledde til utslagsrundene i turneringen.

Her kan du levere VGs spillforslag eller sette opp ditt eget.

Klopp-effekten har virkelig begynt å slå inn i det siste. Liverpool står med fem seirer på de seks siste kampene, inkludert imponerende triumfer på bortebane mot både Chelsea og Manchester City.

– Det er alltid enklere når treneren har tro på laget og på deg selv. Det gjør det mye enklere å spille og gir deg selvtilliten. Selv om man gjør en feil, kommer han til deg og snakker med deg for å forklare hva du gjorde bra og dårlig, sier Lovren.

DETTE ER KLOPP: Treneren som tør å gråte

– Spillerne har endret sitt syn på fotball

26-åringen forteller at han har fått tilbake troen på seg selv etter at Klopp kom til klubben.

– Alle spillerne har endret sitt syn på fotball. Vi er som han har sagt at han vil vi skal være – vi må leve fotball 24 timer i døgnet og får betalt for alt på banen.

VG DIREKTE: Liverpool – Bordeaux

Klopp hadde selv ingen spesielle tanker om hva som har forbedret seg i klubben etter at han tok over for Brendan Rodgers tidlig i oktober.

– Jeg vet ikke hva som er annerledes. Jeg var ikke her før, sier Klopp.

KOMMENTAR: «Vinneren som allerede har mye å tape»

Klopp: – Det er galskap

Denne uken kom boken «Reading The Game», historien om Klopps siste sesong i Borussia Dortmund, på engelsk. Der avslører Liverpool-treneren hva han drømte om å bli da han var ung. – Jeg ville egentlig bli lege. Jeg tror jeg fortsatt har «hjelpersyndrom» til en viss grad, sier Klopp.

PLUSS: Premier Leagues fargerike stjernetrenere

Han hevder også at han aldri leser aviser, og at han ikke lar seg prege av fotball utenfor jobben. – For å være ærlig, så er fotball for meg dødsseriøst i 90 minutter, og det er dét. Hele sirkuset som er bygget rundt det, hovedpersonene som er skapt til å være det ene eller det andre, det er galskap, åpenbart, og heldigvis er jeg smart nok til å se det for det det er. Så jeg foretrekker å ha en mer humoristisk tilnærming.

Liverpool fikk en vanvittig selvtillitsboost mot Manchester City i helgen, og herjet tidvis med de himmelblå. Nå jakter Klopp å ta med seg den gode følelsen inn på Anfield. Der har laget til gode å imponere under sin nye manager. Under tyskerens ledelse har de 1-1, 1-1, 1-0 og 1-2 hjemme på Anfield, det er ikke godt nok for et kravstort hjemmepublikum. Vertene sikrer i avansement med seier her. Bordeaux er inne i en svak sesong, og vi tror Liverpool vinner dette greit. Liverpool med 0-1 handicap til 2,27 i odds er fristende.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

  1. Tippetips
  2. Europa League
  3. Jürgen Klopp

Flere artikler

  1. Syv grunner til at ingen ønsker å møte Liverpool nå

  2. Leicester-gull kan være en gullgruve for nordmenn

  3. Southampton fikk cupbank av Liverpool: Koeman kritiserer topplagene - hyller «Klopp-fotballen»

  4. Ingen scorer mer hjemme enn Liverpool – er dette årsaken?

  5. Slapp av – Liverpool er i orden

  6. Matip trolig ferdig for sesongen: - Et stort slag for Liverpool

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder