NY NEDTUR: Nedturene har nærmest stått i kø for José Mourinho og Chelsea denne høsten. Her gestikulerer han under kampen mot Bournemouth. Foto: , GETTY IMAGES

Mourinho nedjusterer målsettingen etter sjokktap for Bournemouth

• King-erstatter Murray matchvinner i sluttminuttene

(Chelsea - Bournemouth 0-1) Chelsea ble pepet ut til pause, men etter hvilen gikk det fra vondt til verre for José Mourinho og co. For med under 10 minutter igjen å spille, ble Joshua King-erstatter Glenn Murray matchvinner for Bournemouth.

Publisert:

Han hadde knapt entret banen, men da det oppsto klabb og babb etter en corner sto han på rett sted til riktig tid. 32 år gamle Glenn Murray hoppet opp og kriget ballen i det åpne målet.

VG Live: Les utfyllende kampreferat her!

José Mourinho tok grep umiddelbart, satte Loïc Remy inn for Cesc Fàbregas, men det var for sent. Kings erstatter ble matchvinner - riktignok fra en hårfin offsideposisjon - med sitt mål i det 82. spilleminutt.

– Vi fortjente ikke å tape, spesielt ikke etter den andre omgangen. Laget spilte mer enn bra nok til å vinne, sier José Mourinho i et TV 2-sendt intervju.

Men det var ikke fullstendig ufortjent at Bournemouth vant, for selv om Chelsea hadde ballen mye, var det Bournemouth som skapte de største sjansene, i hvert fall i løpet av de første 45 minuttene.

Tidligere lørdag: Skjøt Leicester til topps med hat trick | Nok en 0-0-kamp for Man. United | Man. City overkjørt av Stoke

Da hadde også Joshua King, som nylig fikk sitt første Premier League-mål, vært nær scoring, men den norske landslagsspissen ble for ubesluttsom i avslutningsfasen.

Men også Chelsea-spillerne stanget og stanget, og der Bournemouth fikk uttelling, sa det stopp for Chelsea før det endte i nettsus. Selv ikke med en benket Diego Costa inn etter hvilen fikk hjemmelaget uttelling. Dommer Mike Jones ville heller ikke gi hjemmelaget straffe da de ropte på hands etter timen spilt.

MATCHVINNER: Glenn Murray (nummer to fra venstre) feirer scoringen sin mot Chelsea. Foto: , GETTY IMAGES

– Dommeren gjorde en avgjørende feil, men det er en del av game-et, sier Mourinho.

Dermed endte det med en sensasjonell Bournemouth-seier på Stamford Bridge.

Hjemmepublikum buet, mens de tilreisende Bournemouth-tilskuerne jublet hemningsløst for sitt hardtarbeidende lag. Laget tok seg opp på trygg plass og er nå på 17. plass med 13 poeng. To poeng foran ligger Chelsea på en 15. plass.

– Jeg er bekymret. Åpenbart. Det var jeg også før kampen, for jeg var ikke fornøyd med posisjonen vår. Da kan du tenke deg nå... Men Chelsea kommer aldri til å kjempe for å unngå nedrykk. Målet vårt er topp fire, og før kampen tenkte jeg at det var et realistisk mål. Som sagt, vi er ikke i en farlig posisjon der vi må unngå nedrykk, men vi må kanskje revurdere målet vårt. Kanskje må vi gå for topp seks istedenfor, sier Mourinho.

– Hvordan skal du fikse det?

– Vi må bare gi alt, dag for dag, kamp for kamp. Hvis spillerne ikke klarer det, har vi et problem. Jeg kan ikke le, for jeg er ikke fornøyd, men jeg kan ikke gråte, for det er ikke slik jeg er. Jeg kan bare jobbe knallhardt videre, svarer Mourinho.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder