PÅ UTKIKK: Ruben Yttergård Jenssen i kamp med West Ham-proffen Martin Samuelsen på fredagens trening i Braga. Søndag spiller Norge mot Portugal i privatlandskamp. Til venstre fysisk trener Jordi Gonzalez, som må bidra som spiller under treningene. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Groningen har tilbudt Yttergård Jenssen kontrakt

BRAGA (VG) Ruben Yttergård Jenssen (28) blir trolig Stefan
Johansens midtbanemakker mot Portugal. Etter landslagssamlingen må han bestemme seg for hvor fremtiden som klubbspiller ligger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer har nederlandske Groningen, klubben til norske Alexander Sørloth (også med landslaget i Portugal), tilbudt den norske bosmanspilleren en flerårig avtale – der de økonomiske betingelsene skal være bedre enn de han har hatt gjennom årene i Kaiserslautern på tysk nivå to.

Men det har også sammenheng med at beskatningen i Nederland er mer gunstig for lønnsmottageren sammenlignet med Tyskland. Der har antagelig Yttergård Jenssen ligget på omtrent tre millioner i året. Men tyske fotballønninger er gjerne bonusdrevne og vil dermed variere.

Yttergård Jenssen vil ikke svare på om det er Groningen som har gitt ham tilbudet, men melder:

– Må passe for familien

– Det er konkret fra flere klubber i Europa. Men det må være et godt sportslig tilbud og passe for meg og familien, sier Yttergård Jenssen, som er gift med Maria og har sønnen Leonard på halvannet år.

Les også:

Her har du flyttelandslaget

Alt tyder på at han uansett forlater sin nåværende klubb Kaiserslautern etter tre sesonger med mislykket opprykksjakt til Bundesliga.

– Vi får se. Jeg må se hvem som blir ny trener og hvor mye klubben ønsker å satse. Jeg har spilt for fire trenere på tre år og med over 70 spillere, påpeker midtbanespilleren.

Med få Ole Selnæs-kamper for St. Etienne (kun tre i ligaen), ser trolig landslagssjef Per-Mathias Høgmo til sin gamle Tromsø-strateg før matchen i Porto søndag kveld.

Etter en vår med uvanlig god målform (til ham å være) med fem mål på 14 kamper siden nyttår, er Yttergård Jenssen tilbake i landslagsvarmen.

Mot Finland sist (2–0) spilte han for første gang siden høsten 2014. Litt av forklaringen er at han på det siste halvåret har han scoret mer for Kaiserslautern enn det han rakk i Tromsø gjennom sine åtte sesonger i Tippeligaen (fire mål) …

Lillebror og debutant

På plass i Portugal har han også med lillebror Ulrik (19). Han er også Bosman-spiller og forlater ganske sikkert Lyon.

– Jeg håper han går til Nederland. Jeg ser utviklingen Markus Henriksen (AZ) har hatt der, sier storebror Yttergård Jenssen, som ikke er like kategorisk på geografien til sin egen fremtid.

Les også:

Ulrik (19) kalte uttaket et sjokk

Også engelske Championship-lag kan være ute etter den tidligere Tromsø-spilleren, det samme er andre klubber i 2. Bundesliga. Men å flytte seg «sideveis» fra Kaiserslautern virker ikke veldig aktuelt.

– Jeg har sagt nei til seks-syv 2. Bundesliga-klubber de siste månedene, innrømmer Ruben Yttergård Jenssen overfor VG.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I GODT HUMØR: Ruben Yttergård Jenssen kan trolig smile for startplass i Per-Mathias Høgmos ellever mot Portugal. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– God interesse

– Det er god interesse for Ruben. Han er en etablert spiller og gjør mye målpoeng. Så der er en god del konkrete ting på bordet, sier agent Kent Karlsen.

– Kan det ende med begge brødrene i samme klubb?

– Ingenting er umulig. Men samtidig handler det om behovet til klubben, at de har behov for både Ulrik og Ruben. Og der er vi ikke ennå. Men det er interesse fra Nederland for begge, svarer Karlsen.

Landslagsdebutant Alexander Sørloth beskriver Groningen som en «åpen klubb», hvor ledelsen snakker mye med spillerne. Men Sørloth sier han ikke er blitt spurt om storebror Yttergård Jenssen.

– Jeg tror Ruben passer veldig godt i den nederlandske ligaen, og det vil være veldig fint om han kommer til Groningen. Det hadde vært hyggelig med en nordmann til i klubben og flere skandinaver i Æresdivisjonen, sier Sørloth til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder