EROBRET KEEPERPLASSEN: Rune Almenning Jarstein har tatt over keeperplassen i Hertha Berlin. Her fra en kamp mot Köln i februar. Foto: Patrik Stollarz Afp

Jarstein og Hertha slo Nylands Ingolstadt

(Hertha - Ingolstadt 2-1) Rune Almenning Jarstein (31) ble den soleklare vinneren av keeperduellen mot Ørjan Nyland (25) og hans Ingolstadt. Mye fordi Nyland aldri kom på banen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dermed ble det ingen ordentlig norsk keeperduell da Hertha og Ingolstadt skulle gjøre opp om tre poeng i tyske Bundesliga. Nyland, som var landslagssjef Per-Mathias Høgmos foretrukne burvokter i EM-kvaliken, har måttet finne seg i å være andrevalg i sin tyske klubb, og også lørdag ble Ramazan Özcan (29) valgt foran ham.

NYLAND «SITTER FAST» PÅ BENKEN: - Ørjan blir her. Vi trenger ham

På motsatt banehalvdel, i Hertha-buret, er situasjonen en annen for Rune Almenning Jarstein. Han har fått tillit i 23 ligakamper, 22 fra start, og har holdt nullen i 11 av dem, inkludert dagens kamp.

Det er en imponerende statistikk, og på tyske Kickers spillerbørs er han rangert som nummer 17. Hele åtte av de foran ham på listen er keepere.

Lørdag ble det imidlertid ett baklengs for Jarstein, men den norske målmannen kan ikke lastes for reduseringen til innbytter Hintersser. På overtid dro han også på seg et gult kort for drøying, men det gjorde ikke all verdens. Hans Hertha vant 2-1.

LES OGSÅ: Slik har Hertha blitt et topplag

I oppbyggingen av 2-0-målet var for øvrig landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred involvert. Han brøt pasningen til brasilianske Roger og litt senere scoret tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou Herthas andre.

Seieren betyr at Hertha fortsatt har fire poeng ned til Schalke i kampen om den siste medaljeplassen i Bundesliga. Opp til ligatoer Borussia Dortmund er det imidlertid noe langt. Hele 13 poeng skiller Hertha og Dortmund, som i tillegg har én kamp til gode. Opp til ledende Bayern er det 21 poeng for Hertha.

JARSTEIN - «DEN NORSKE BLEKKSPRUTEN»: - Det har snudd enormt fort

Ingolstadt raser på sin side nedover på tabellen. Nylands klubb har nå ett tap og fire uavgjort på de siste fem kampene og befinner seg på en 10. plass med 33 poeng.

Verre for Nyland er det at han kan være i ferd med å tape sin plass som fast norsk burvokter til Jarstein. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ønsket nemlig ikke å svare ordentlig på hvem som kom til å stå når Norge møter Finland i oppkjøringen til VM-kvaliken den 29. mars.

– Vi har tre veldig gode keepere. Rune har vært veldig god i Hertha. Ørjan har vært benket en del, så får vi se hvordan de gjør det inn mot landskampene. Jeg føler meg veldig bekvem når det gjelder keeperplassen, svarte han på VGs spørsmål tidligere i uken.

HØGMO VIL HA HØST-VÅR-SERIE: Kan bli litt smertefullt med en gang

EROBRET KEEPERPLASSEN: Rune Almenning Jarstein, her mot Köln i slutten av februar, har overtatt keeperplassen i tyske Hertha Berlin. Laget ligger på en imponerende 3. plass. Foto: Patrik Stollarz Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder