Sergio Ramos reddet Real Madrid på overtid - igjen

(Real Madrid - Deportivo La Coruña 3-2) Syv minutter før slutt så det bekmørkt ut for Real Madrid. Men som mot Barcelona forrige helg dukket Sergio Ramos (30) opp og sikret jubel i sluttminuttene.

Artikkelen er over tre år gammel

– Hva er det den mannen der er laget av? nærmest skrek Petter Veland mens Sergio Ramos jublet for scoringen som forseglet tre dyrkjøpte poeng for Real Madrid sent lørdag kveld.

Det var midtstopperens femte scoring denne sesongen. Scoringen sørget for dobbel jubel:

• Real Madrid satte ny klubbrekord, med 35 kamper på rad uten tap i de store turneringene. Rekorden på 34 har stått siden 1988/89.
• Luken ned til Barcelona - som i det 83. minutt var på tre poeng - forble på seks poeng også etter serierunde nummer 15.

– Det er helt tilfeldig, sa kapteinen selv på Viasats sending da han fikk spørsmål om hans helt egne evne til å dukke opp i avgjørende situasjoner.

– Vi kjemper til slutten av kampen. Vi gjorde ingen spesielt god kamp. Vi ble straffet to ganger, men vi hadde tid til å snu det på, kommenterte kapteinen videre.

Uten scoringene til Ramos de siste to rundene ville Madrid stått med 34 poeng mot Barcelonas 33. I stedet er stilling 37-31 i favør Real Madrid.

Les også: – Fransk fotball vil gi Ødegaard en ny dimensjon

KOPI: Dette bildet - etter Madrids 3-2-scoring på overtid - er nærmest kliss likt bildet etter 1-1-scoringen mot Barcelona på Nou Camp for en uke siden. Foto: Pierre-philippe Marcou AFP

– Sergio Ramos er Sergio Ramos

For det ble ingen enkel vei til seier for det seiersvante hovedstadlaget.

En oppskriftsmessig ledelse etter scoring av Álvaro Morata i det 50. minutt ble avløst av to magiske minutter fra en tidligere Real Madrid-spiller.

I det 63. og 65 spilleminutt snudde Joselu kampen på hodet. Først med et kremmerhus, deretter med en tap-in.

Det var Joselus tredje scoring i ligasammenheng etter like mange skudd. Det første kom i 2011 - for Real Madrid.

Deportivo La Coruña hang i tauene, og holdt unna i en knapp halvtime. Da steg den Barcelona-fødte innbytteren Mariano Mejía til værs og styrte inn et innlegg fra Lucas Vazquez.

Da klokken tikket inn i andre overtidsminutt ble Ramos nok en gang den store helten.

– Sergio Ramos er Sergio Ramos. Det finnes ingen andre som han i slike situasjoner, kommenterte tomålsscorer Joselu etter kampslutt.

Se også: Martin Ødegaard på Rennes-kamp

– En hel motorvei å boltre seg på

Uten Ronaldo, som ble hvilt før Real Madrid reiser til Japan for å spille semifinale i klubb-VM førstkommende torsdag, gikk «Los Blancos» til pause på stillingen 0-0.

Uten trioen Bale, Ronaldo og Benzema var bordet dekket for Isco, Álvaro Morata og Marco Asensio på topp.

To tredjedeler av trioen var involvert i 1-0-scoringen. Isco spilte til Morata. 24-åringen vendte seg innover i banen og banket ballen i hjørnet fra rundt 25 meter.

– Se på Álvaro Morata. Det er ingen overraskelse at Morata scorer, utbrøt Petter Veland da spanjolen satte inn sitt syvende mål på åtte kamper for hvittrøyene.

Forrige helg: Heldramatisk El Clásico

1-0: Álvaro Morata sendte hjemmelaget opp i en oppskriftsmessig ledelse like etter hvilen. Foto: Javier Barbancho Reuters

Men så snudde det lynraskt på Bernabeu.

– Den tidligere Real Madrid-spilleren. Dette er den første han spiller mot, og jaggu scorer han ikke. Og for en scoring det er, kommenterte Petter Veland da utligningen til Joselu var et faktum.

Casemiro rotet bort ballen rett utenfor egen 16-meter. Ballen ble trillet ut til venstre, der Joselu kikket opp, strakk ut vristen og limte ballen opp i venstre kryss.

– Det går ikke an å få den ballen der nærmere krysset, kommenterte Petter Veland.

Kun to minutter senere hadde bortelaget snudd kampen på mektige Santiago Bernabeu.

– Nok en gang så sover Real Madrid-forsvaret. Det er jo en hel motorvei å boltre seg på for Deportivo, som har snudd 1-0 til 1-2 i løpet av to minutter.

Men dramaet og snuoperasjonene var ikke et tilbakelagt kapittel for kvelden.

For da både Mariano Mejía og Sergio Ramos stanget inn scoringer for de hvitkledde, endte det hele 3-2 i favør serielederen i La Liga.

Midtuken: Gruppeseieren røk etter sen Reus-scoring

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder