EN HJELPENDE HÅND: Her hjelper Chelsea-lege Eva Carneiro John Terry av banen etter at han fikk en skade i semifinalen i Champions League mot Atletico Madrid forrige sesong. Nå melder britiske medier at Carneiro forlater klubben. Foto: Darren Staples , Reuters

– Eva Carneiro er ferdig i Chelsea

Britiske medier melder tirsdag kveld at Chelsea-lege Eva Carneiro (42) har bestemt seg for å forlate klubben, seks uker etter at hun ble kritisert av manager José Mourinho.

  • Hege Dancke Stølan

Artikkelen er over fire år gammel

Carneiro har jobbet i Chelsea siden 2009, og har vært svært populær blant Chelsea-fansen siden hun ble hentet opp som førstelagslege av André Villas-Boas i 2011.

Men etter kampen mellom Chelsea og Swansea i Premier League-åpningen var hun ikke lenger ønsket på sidelinjen av manager José Mourinho.

Tirsdag kveld melder flere britiske klubber at Careiro har blitt bedt om å møte opp på jobb igjen, men hun har ikke møtt opp, og hun skal ha bestemt seg for å slutte. BBC skriver også at hun vurderer juridiske skritt mot klubben.

En tilskuer har i tillegg klaget inn Mourinho for kjønnsdiskriminerende språk mot Carneiro.

City-fansen mobbet Mourinho: – We love you, Eva!

Hjalp Hazard

Chelsea spilte med ti mann etter at Thibaut Courtois ble utvist i kampen mot Swansea, og da Carneiro løp for å behandle Eden Hazard, måtte den belgiske driblekunstneren forlate banen et øyeblikk.

FIKK KJEFT: Det var etter denne hendelsen hvor Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn hjalp Eden Hazard, i ligaåpningen mot Swansea, at Carneiro fikk kritikk av manager Mourinho, for ikke å forstå spillet. Foto: Ian Kington , Afp

– Jeg var ikke fornøyd med legeteamet; du må forstå spillet når du sitter på benken, tordnet Mourinho etter kampen, ifølge Telegraph.
Hendelsen fikk følger for Carneiro, og selv om hun fortsatt var førstelege, så var hun ikke lenger ønsket på treningsfeltet, eller på benken under kamp.

Fikk kritikk

Mourinho har i etterkant av situasjonen fått mye kritikk for sin oppførsel.
Legegruppen anklaget Mourinho for å bry seg mer om resultatet enn spillernes helse.
– Premier Leagues legegruppe mener at det er ekstremt urettferdig å fjerne doktor Eva Carneiro fra Chelsea-benken kommende kamp. Chelseas medisinske apparat ble tydelig påkalt av dommeren i den aktuelle hendelsen, og hadde de nektet å gå inn for å gi behandling, ville de ha brutt pliktene sine, het det i uttalelsen.
– Managere har ingen rett til å fortelle når klubbens medisinske apparat skal entre banen for å behandle en spiller, uttalte Jiri Dvorak, FIFAs medisinske sjef.

LES OGSÅ: FIFA fordømmer Mourinhos Carneiro-behandling

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder