TEPPET NED: Brødrene Henrik Dorsin og Micke Dorsin (foran). Nå legger lillebror opp som fotballspiller. Foto: Magnus Sandberg VG

Den svenske kraftbacken legger opp etter 13 sesonger: Dorsin: – Kanskje «brorsan» har en jobb til meg i Solsidan...

– Jeg får høre med «brorsan» om han har en bra rolle til meg, sier Mikael Dorsin (34). RBK-backen har bestemt seg for å legge opp - og frir til bror Henrik «Ove» Dorsin fra Solsidan.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han sier det mest på fleip, selvsagt. Men populære Solsidan, og den populære figuren «Ove», med Henrik Dorsin i hovedrollen, vil alltid stå hjertet hans nær. Som Rosenborg gjør det.

Kneet ødelagt

De to brødrene, med hovedroller i hver sitt yrke og hver sin by (broren bor i hjembyen Stockholm) har sett hverandre lite de siste årene. Det kan det bli en endring på nå, siden kneet til «Micke» ikke ser ut til å bli bra.

Den sterke backen hos Rosenborg har ikke spilt en eneste kamp denne sesongen.

– Kneet mitt er ikke helt bra. Og jeg er usikker på om det kommer til å bli helt bra. Jeg kan ikke gi 100 prosent, og hele min spillestil og karriere er bygd på å spille med hjertet og ha full innsats, sier Dorsin til VG.

13 sesonger

– Når jeg ikke får til å gjøre det, så er det bedre å si takk og adjø. Hvorfor skal jeg ha det vondt, spille halvdårlig og ikke kunne gi meg selv og laget det vi fortjener? Og hvorfor skal jeg kjenne meg dårlig på treningene, legger Dorsin til.

Han har spilt 13 sesonger i Rosenborg, har spilt 270 seriekamper og scoret 21 mål, og er klubbens desidert mest rutinerte spiller - og den som da selvsagt har vunnet mest også, av de som fortsatt er i klubben. Fem seriegull og et cupmesterskap, pluss spill i Champions League er det blitt på Dorsin.

– Det er bedre å gi seg mens lagkameratene og trenerne fortsatt synes du er en god spiller. Og det er bedre å bli husket som han som ga seg på topp enn han som var på vei ned.

Husk at min siste kamp for Rosenborg var å vinne en cupfinale, ikke å halte rundt på Aspmyra i et 0-1-tap, sier Mikael Dorsin til VG.

Han har bestemt seg for å bli i Trondheim. Mikael Dorsin er utdannet jurist, og han håper på en jobb der han får brukt utdannelsen sin - eller innen fotballen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder