Dommeren: - Beklager, Viking!

Hobber Nilsen innrømmer dommerfeil på overtid

STAVANGER (VG) (Viking - Sarpsborg 0-0) Dommer Ola Hobber Nilsen legger seg flat: - Jeg skulle tildelt Viking straffespark på overtid.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fem minutter på overtid ropte hele Stavanger etter straffespark. Et skudd fra Björn Daniel Sverrisson treffer tydelig Ole Heieren Hansen i hånden. Dommer Ola Hobber Nilsen valgte imidlertid ikke å blåse for straffespark, og blåste heller av oppgjøret.

- Soleklart straffespark. Hele stadion så det. Utenom dommerne. Jeg synes det er feigt å ikke gi straffe, tordnet Kjell Jonevret.

Til VG innrømmer dommer Ola Hobber Nilsen at han burde gitt straffespark til hjemmelaget.

- Det er feil håndtert. Det er bare å beklage. Vi må ta avgjørelsen der og da. Jeg ser det ikke, og jeg får ikke hjelp av noen andre i teamet. Viking skulle hatt straffespark. Handsregelen er vanskelig, men i dette tilfellet er det lett å se at hånden er i en unaturlig stilling. Det skal bestraffes med frispark, og altså straffespark i dette tilfellet, sier Hobber Nilsen.

I SENTRUM: Dommer Ola Hobber Nilsen havnet i fokus da han ikke blåste straffe på overtid. Etter å ha sett bildene, innrømmer han at han burde gitt straffespark. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Også Sarpsborg-keeper Arild Østbø sier handsen var åpenbar.

- Men skuddet hadde gått høyt over, og jeg har sett André Danielsen ta mange straffespark, fleiper Stavanger-gutten som har byttet Viking med Sarpsborg foran årets sesong.

Rødt, ikke gult kort

Bitter uansett for Viking som da kunne fått en eventyrlig sjanse til seier og full poengpott etter to serierunder.

- Jeg synes vi havnet kraftig på minus fra dommerne i fjor, og mener dagens dommerkvartett også burde ha utvist en Sarpsborg-spiller før pause, sier Jonevret.

Også der får han støtte fra kampens dommer. Suleiman Abdullahi ble tildelt frispark like utenfor 16-meteren da han ble ulovlig taklet av Ole Heieren Hansen, men sistnevnte fikk bare gult kort.

- Jeg brukte for lang tid på å vurdere situasjonen. Der og da var vi veldig sikre på at det er gult kort. I etterkant ser jeg at det burde vært rødt kort. Da blir man selvfølgelig skuffet over seg selv, sier Hobber Nilsen, som presiserer at han ikke har sett situasjonen i etterkant.

Viking hadde sjanser til avgjøre også uten hjelp fra dommerne.

Skjøt i tverrliggeren

Spesielt Björn Daniel Sverrisson, mannen bak den lekre 0-1-scoringen mot Vålerenga mandag, rev seg i håret. Fra én meters avstand headet han i stolpen midtveis i 2. omgang. Også Suleiman Abdullahi misbrukte store muligheter.

Men den aller største kom fra den andre målscoreren mot Vålerenga. Mathias Bringaker (19) skjøt i tverrligeren og ned på overtid.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Det var imidlertid et revansjelystent Sarpsborg-mannskap som dominerte oppgjøret fra start, og spilte seg til gode muligheter før pause. Størst var sjansen til svenske Jonas Lindberg - som fant seg mutters alene mot Viking-keeper Iven Austbø. Lindberg valgte imidlertid å skyte fra 16 meters hold, og skuddet hadde verken kraft eller presisjon til å gi tellende resultat.

- Jeg burde scoret der. Dessverre får jeg en for dårlig vinkel, sier Lindberg, som sammen med lagkameratene dermed fortsatt er uten scoring i årets tippeliga.

- For dårlig. Jeg kjenner press. Jeg skal levere scoringer som angrepsspiller, sier Lindberg.

Trener Geir Bakke er ikke like bekymret.

- Vi scoret fire ganger mot Bodø/Glimt før seriestart. Scoringene kommer. Jeg synes vi spiller en bra bortekamp totalt sett, og ett poeng i Stavanger er absolutt godkjent, sier Bakke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder