VENDER HJEM: Dimitri Payet, her under EM i Frankrike, vender tilbake til Marseille. Foto: Franck Fife Afp

Flere medier: West Ham-stjerne solgt for 270 millioner

Franske og britiske medier melder at West Ham har solgt Dimitri Payet til Marseille for over 30 millioner euro.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Både RMC, L'Équipe og Sky Sports er enige om at stjerneovergangen er i boks. Marseille betaler angivelig like over 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 270 millioner kroner, for spilleren som de solgte for halvparten av prisen for halvannet år siden.

Ifølge Sky Sports går Payet ned i lønn når han signerer for Marseille. Han skal angivelig ha gått med på et lønnskutt på 260.000 kroner i uken, men vil likevel tjene en drøy million kroner i uken.

Det var på en pressekonferanse for over to uker siden at West Ham-manager Slaven Bilic avslørte at «Dimitri Payet ønsker ikke å spille for oss lenger». Den gangen sa han at «vi har uansett ikke tenkt å selge ham», men det viste seg å være tomme ord.

Les også: Derfor har Marseille råd til Payet

Payet har trent med West Hams reservelag etter at han gjorde det klart at han ikke ønsket å spille for klubben lenger. Årsaken til at han skal ønske å vende hjem til Marseille, skal være at konen og de to barna deres ikke trives i London og ønsker å dra tilbake til den franske havnebyen.

Payet har vært West Hams største stjerne siden overgangen fra Marseille på sommeren i 2015. Han ble tatt ut på drømmelaget i Premier League etter ni mål og 12 assists i sin engelske debutsesong.

Les også: Søderlund tviler på Rosenborg-comeback

Hans store gjennombrudd som verdensstjerne kom under fjorårets EM med Frankrike, da han briljerte for vertsnasjonen ved å score avgjørende mål i mesterskapets to første kamper. Nok en gang ble han tatt ut på drømmelaget, og klubber som Manchester City, Chelsea og PSG var angivelig villige til å betale over 700 millioner kroner for den offensive midtbanespilleren.

Payet spilte for Marseille i tre sesonger, mellom 2013 og 2015, før han signerte for West Ham. Hans siste sesong var den mest vellykede: 16 målgivende pasninger gjorde ham til den franske ligaens assistkonge og et veritabelt ikon i Sør-Frankrike. Suksessen i Premier League og EM har styrket hans status som en av de største franske fotballstjernene.

Historien om Payet: Fra sinnatagg til stjerne over natten (VG+)

Grunnen til at Marseille har råd til å hente Payet tilbake for rekordsummen på 30 millioner, er at de har blitt kjøpt opp av den amerikanske forretningsmannen Frank McCourt. Klubben har allerede signert den franske landslagsbacken Patrice Evra og midtbanetalentet Morgan Sanson i januar.

– Mitt første mål er å være blant topp tre i Ligue 1 hvert år. Det andre målet er å vinne ligaen oftere enn vi taper den. Og det tredje er å vinne Champions League, har McCourt uttalt i et offensivt intervju med L'Équipe.

Lest denne? Rosenborg-salg hylles: – Et eventyr av en pris

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City28155854282650
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder