ENDELIG JUBEL: Trener Kjetil Rekdal og resten av Vålerenga-benken jubler over den første scoringen mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Deila ble med VIF på kamp: – Bra at han kan være så involvert

Satt på tribunen da Vålerenga slo Start

SØR ARENA (VG) (Start-Vålerenga 2-4) VIF-trener Kjetil Rekdal er strålende fornøyd med å ha påtroppende trener Ronny Deila luskende i kulissene.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han var med på bussen hit og var med oss hele tiden. Det er veldig bra at han kan være så mye involvert allerede. Vi diskuterer fotball hele tiden, forteller Kjetil Rekdal til VG.

Søndag ruslet Deila synlig rundt i Vålerenga-tøy på Sørlandet. Den tidligere Celtic og Strømsgodset-treneren skal ta over treneransvaret i Vålerenga fra neste sesong, men allerede nå nyter Rekdal (blir sportssjef) godt av 40-åringens kvaliteter.

PÅ TRIBUNEN: Ronny Deila. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

– Han har absolutt begynt allerede han. De neste to ukene blir han i alle fall med oss, så skal han vel ha en del fri med tanke på at han blir pappa. Det er veldig bra for oss at han er med oss så lenge han kan, sier Rekdal.

LES OGSÅ: Viktig VIF-seier: – Fem minutter kunne ødelagt hele kampen

God effekt

Og det virket som om VIF opplevde «Deila-effekt» da de søndag valset over Start. For det var liten tvil om at Vålerenga var det klart beste laget i bunnoppgjøret i Kristiansand.

– Til tider var det klasseforskjell på lagene. Vi er veldig gode til tider, men samtidig klarer vi å gjøre det altfor spennende mot slutten i en kamp vi skal kontrollere inn greit, sier VIF-treneren.

Anført av en meget opplagt Sander Berge sentralt på midten, spilte Vålerenga til tider glitrende fotball på et slunkent Sør Arena. Og etter 23 minutter kunne gjestene juble for sitt første mål for dagen da Jonathan Tollås Nation stanget dem i føringen.

Men det var først etter hvilen kampen virkelig tok av. VIF dunket inn 2-0 etter 53 minutter ved Ghayas Zahid som var iskald alene med Håkon Opdal.

Men Start ga aldri opp, og etter 78 minutter ga Espen Børufsen vertene håp om poeng med sin 1-2-redusering.

Men tre minutter senere var det kaptein Christian Grindheim sin tur til score da han overlistet Opdal etter et fint løp inn i boks.

LES OGSÅ: Rekdal spår stor fremtid for Sander Berge

Børufsen var riktignok sulten på mer, og scoret sitt andre for dagen etter 84 minutter.

– Jeg trodde på poeng da vi fikk den siste reduseringen, så det var utrolig tungt da Vålerenga fikk sitt siste. Det er forferdelig tungt dette, og nå må vi "steppe" opp alle mann i resten av kampene, sier Børufsen som måtte innse at Start nå kan bokføre sin 32. kamp på rad uten seier i eliteserien.

For det var Vålerengas dag i Kristiansand søndag, og to minutter før slutt smelte innbytter og debutant Henrik Kjelsrud Johansen inn sitt første mål i VIF-drakten.

Gir selvtillit

18 år gamle Sander Berge spilte en meget god kamp for Vålerenga, og unggutten innrømmer at det var trivelig å ha med seg påtroppende trener Ronny Deila på tur til Kristiansand.

– Absolutt. Han har vært med oss en stund nå, og det er jo veldig fint å kunne bli kjent med han allerede nå. Jeg setter veldig pris på den rollen han nå har, sier Berge.

LES OGSÅ: Nordlie: Blir svett av at Vålerenga tror de er for gode til å rykke ned

18-åringen tror seieren mot Start nå kan være begynnelsen på en opptur for et hardt prøvet VIF-lag denne sesongen.

– Vi har veldig mye kvaliteter i laget, og det fikk vi virkelig vist i store perioder i denne kampen. Nå må vi ta med oss denne følelsen inn mot de neste kampene, sier VIF-spilleren som kunne juble for sin første seier siden begynnelsen av mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder