MØTER STØTTE: Da Loïc Perrin, her sammen med Antoine Griezmann (bak) gjestet Wembley i forrige uke, ble det følelsesladet. I går fikk Perrin høre Marseillaisen igjen, på Lerkendal. Foto: Matt Dunham , Ap

Perrin var på Stade de France under terrornatten i Paris for to uker siden: Fransk landslagsspiller til VG: – Fotball virker meningsløst når noe slikt skjer

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - St. Etienne 1-1) For knappe to uker siden opplevde den franske landslagsspilleren Loïc Perrin (30) en skrekknatt under terrorangrepene i Paris. I går ble han rørt av støtten fra et norsk fotballpublikum.

 • Lillian Holden
 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

– Verden står bak Frankrike. Det er en utrolig følelse, sier Perrin til VG.

Han snakker ikke særlig godt engelsk, og franskmannen blir raskt skeptisk når han blir spurt om han kan svare på noen spørsmål på et annet språk enn sitt eget. Likevel, med god oversettelseshjelp fra en fransk journalist, forteller 30-åringen hvordan han opplevde den dramatiske kvelden og natten da Paris ble offer for terrorangrep for to uker siden.

Perrin, som i går gjestet Norge, Trondheim og Lerkendal sammen med sin klubb St. Etienne, har fått et nytt perspektiv på fotballen i løpet av de siste 14 dagene.

Les også: Beskriver skrekknatten i garderoben

Innbytterbenken ristet

Perrin er kaptein for laget som i går spilte 1-1 mot Rosenborg og tok seg videre fra gruppespillet i Europa League. Men han er også fransk landslagsspiller, og fredag for to uker siden var han en del av troppen da Frankrike tok i mot Tyskland på Stade de France i Paris.

Kampen var allerede i gang da det plutselig smalt på stadion.

– Jeg var nær det som skjedde. Jeg hørte en eksplosjon, men trodde det var noe som hadde med kampen å gjøre, som fyrverkeri, forklarer han.

Det var det ikke. Mens det ble trillet ball og spilt kamp inne på Stade de France, forsøkte terrorister å ta seg inn på stadion. En av selvmordsbomberene som befant seg på stedet hadde billett til kampen, men ble stanset av vaktene.

KAPTEINEN: Loïc Perrin er kaptein for St. Etienne. I går ledet han laget mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Ned Alley , NTB scanpix

Da smalt det, fra flere hold. Fire menneskeliv gikk tapt, tre av dem var terrorister.

– Vi fikk ikke vite før etter kampen at det hadde vært selvmordsbombere, forklarer Perrin. Han sier at han ble svært bekymret, ikke minst fordi han hadde deler av familien sin til stede på stadion.

Til St. Etiennes hjemmesider har Perrin forklart at han kjente innbytterbenken riste da det smalt ved stadion.

– Det lagde enormt mye lyd, på TV merker man det ikke like godt, sier han.

VGTV: Se publikum synge nasjonalsangen under evakueringen fra stadion

Ble i garderoben

Etter kampslutt samlet tilskuere seg på gressmatten på Stade de France, hvor de valgte å søke tilflukt. Landslagsspillerne på både det tyske og det franske laget ble orientert om hva som hadde skjedd, og mens terroristene herjet i den franske hovedstaden bestemte det tyske laget seg for å bli i garderoben på stadion.

Også det franske laget bestemte seg for å bli. Det ble lagt ut madrasser på gulvet, og spillerne fikk pølser og smørbrød. Perrin forteller at han og fotballkollegene fulgte med på nyhetene for å holde seg oppdatert på hva som skjedde i byen rundt dem.

Først da klokken passerte 07.00 neste morgen forlot de arenaen.

I forrige uke reiste det franske landslaget til England for å spille landskamp i London. På Wembley ble ofrene etter Paris-terroren hedret blant annet ved at hele stadion sang «Marseillaisen».

Les også: Stormet inn på banen etter angrepene

– Meningsløst

I går kveld ble den franske nasjonalsangen spilt også på Lerkendal, hvor over 15.000 personer hadde møtt fram for å se Rosenborgs siste hjemmekamp for året.

Det franske laget trakk til slutt det lengste strået, etter at Alexander Søderlunds 1-0-scoring hadde holdt i rundt 80 minutter. Men etter en takling fra Ole Selnæs inne i RBK-boksen valgte dommeren å dømme straffe, og St. Etienne kunne sikre utligning fra krittmerket.

Det sendte Rosenborg på hodet ut av Europa League, mens den franske klubben hadde sikret avansement. Det var Perrin glad for, selv om han de siste ukene har fått et litt annet perspektiv på idretten han driver med.

– Fotball virker meningsløst når noe slikt skjer. Det blir så lite sammenlignet med det som skjedde i Paris. Men livet må gå videre, og når vi kommer hit for å spille fotball så kan vi ikke tenke på det. For om vi gjør dét så slutter vi å leve – og fotball er en del av livet.

Saint-Étienne ble tatt imot av Rosenborg-fansen med et banner med den franske påskriften «Vos larmes sont nos larmes» – «deres tårer er våre tårer». Den franske nasjonalsangen La Marseillaise ble også spilt før kampstart.

Mer om

 1. Europa League
 2. Internasjonal fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Terrorangrepet i København

Flere artikler

 1. Landslagsspillerne hedret terror-ofrene

 2. Selnæs raste etter Europa-exit: – Dommeren avgjør kampen

 3. Jogi Löw om skrekknatten i Paris: - Jeg visste bare at jeg måtte fungere

 4. Beskriver skrekknatten i garderoben

 5. Åpner for å sjekke EM-publikum med metalldetektor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder