BANENS BESTE: Nord-Irland-keeper Michael McGovern takker fansen etter at Tyskland kun vant 1-0 på Parc des Princes. Foto: Kenzo Tribouillard AFP

Nord-Irland-sjefen med
kontaktannonse for keeperhelten

PARIS (VG) (Nord-Irland – Tyskland 0-1) Drømmer du om en bedre keeper til favorittlaget ditt? Michael McGovern (31) er svaret, om vi skal tro Nord-Irlands landslagssjef Michael O’Neill.

Artikkelen er over tre år gammel

Og mannen som stod som en levende vegg da Nord-Irland «bare» tapte 1-0 for Tyskland, koster ikke et pund i overgangssum:

Keeperen fra det skotske bunnlaget Hamilton er nemlig kontraktsløs.

– Jeg er overrasket hvis ikke klubber i England er interessert. Han er verdt minst 15 poeng i året for klubben sin i Skottland, sier O’Neill på pressekonferansen etter 1-0-tapet for Tyskland.

Bakgrunn: Tysklands vanvittige sjansesløseri kan sende Nord-Irland videre

Fikk garderobe-applaus

Keeperen spilte til åtte på VG-børsen, og reddet hundreprosentsjanser fra Mesut Özil, Mario Götze og Mario Gomez.

FORNØYD: Michael O'Neill og Nord-Irland holdt håpet om avansement i live etter 1-0-tap mot Tyskland. Foto: Michael Probst AP

– Han er ikke dum; han redder mange baller hver uke. Han er vant til å spille i kamper hvor han redder mye. Han var godt preparert. Prestasjonen i dag viser hans modighet, og hvor raskt han er ut fra mållinjen viser hans kvaliteter. Spillerne applauderte ham da han kom inn i garderoben, og da trenger ikke manageren å si noe mer. Det han leverte var helt der oppe med de beste vi har opplevd, som med Pat Jennings, sier O’Neill.

– Jeg er glad for ham – han har vært tålmodig og jobber hardt. Han fortjener å spille for en topp, topp klubb.

Les også: Norsk dommerhjelp gjorde Polen historiske

Også Tyskland-sjef Joachim Löw roser målvakten.

– Jeg må rose ham for refleksene. Tre-fire ganger reddet han Nord-Irland, sier Löw, som ikke fikk det mest gjennomtenkte spørsmålet gitt Tysklands grundighet i kampforberedelsene:

Om han hadde hørt om McGovern før kampen, noe Löw bekreftet med et litt oppgitt blikk.

Kritisk til engelsk laguttak: – Ikke akseptabelt!

Forsvarte spillestilen

Nord-Irland la ni mann i forsvar fra start, og skapte ikke en sjanse hele kampen.

VG I FRANKRIKE: Øyvind Brenne dekker EM for VG.

På spørsmål om det ville være aktuelt å gå mer offensivt til verks når cupspillet begynner – dersom laget kaprer en plass der – valgte lagets trener å gå i forsvar for spillestilen.

– Når du leser lagoppstillingen til Tyskland så ser du navnene på lagene spiller hører hjemme: Real Madrid, Bayern München, Manchester United. Slik er det ikke hos oss. Og det er ikke min jobb å sette opp laget mitt for å tape 7-0 mot Joachim Löw. Jeg har ikke lyst til å gjøre det.

– Folk liker ikke hvordan vi spiller; men jeg bryr meg ikke. Vi er en liten nasjon, sier O’Neil, som omtaler et mulig møte med Frankrike i Lyon som «en fantastisk opplevelse».

Russland slaktes etter EM-fiasko: – Kan gå hjem og skamme seg

I den tyske leiren ønsket ingen å kritisere motstanderens kampplan, og Löw ville ikke være med på at det skulle bli morsomt å møte større fotballnasjoner i cupspillet. Mesut Özil, kåret til banens beste av en Uefa-jury ledet av den tidligere tyske storspilleren Steffen Freund, svarte slik på VGs spørsmål om han kunne sammenlikne nivået i EM med det han er vant med i Premier League:

– Nivået er høyt med landslagene, for de beste spillerne kommer hit, og kampene er balanserte. Sammenlikningen er vanskelig, for det er de beste spillerne i ligaene også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder