TROR PÅ SINE EGNE: Den to år gamle tyske pingvinen Flocke tror hans Tyskland slår Ukraina i sin åpningskamp i EM. Foto: Patrick Pleul Afp

Denne pingvinen erstatter blekkspruten Paul

I 2010 ble blekkspruten Paul verdenskjent for sin fotballtipping, da han gikk feilfritt gjennom VM og tippet Spania som vinnere. Nå skal pingvinen Flocke forsøke å kopiere bedriften.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over tre år gammel

Under fotball-VM i 2010 tippet blekkspruten Paul fra sitt akvarium i Oberhaus i Tyskland utfallet i tyskernes kamper – samt finalen – uten å misse. Valget gjorde han ved at det ble plassert bokser med mat markert med flaggene til lagene som skulle møtes i akvariet, før Paul gjorde sitt valg ved å klamre seg fast til én av boksene.

Den feilfrie tippingen gjorde blekkspruten verdenskjent, frem til han ble funnet død noen måneder etter mesterskapet i Sør-Afrika.

«Ansatte ved Oberhausen-akvariet er knust over å ha funnet orakel-blekkspruten Paul død», ble det skrevet i en pressemelding.

Etter Pauls bortgang ble det stille fra tyske tippeeksperter frem til VM i Brasil for to år siden, da tippet to pingviner utfallet av Tysklands kamper. Om de kun var svært patriotiske eller gode tippere er ikke godt å si, men tyskerne gikk til topps og pingvinene tippet feilfritt.

Slik får du scoringsvarsel under EM

Tysk seier i åpningskampen

Før årets Europamesterskap i Frankrike er det pingvinen Flocke (2) som skal tippe Tysklands kamper.

Etter en lengre treningsperiode der han har valgt mellom to grønne baller – uten flagg på – har alvoret nå startet, og Flocke har tatt sitt første valg.

Pingvinen valgte å ta ballen med det tyske flagget før åpningskampen mot Ukraina. Kampen spilles søndag, og oddsen for at Tyskland vinner er 1,45.

Skulle Flocke være like patriotisk som pingvinene som tippet Brasil-VM, og tipper både Tyskland som gruppevinner og europamestere er oddsen henholdsvis 1,35 for gruppevinner og 4,25 for EM-seier. Full pott og ni poeng i gruppespillet gir 5,00 i odds.

Flocke holder til i Spreeweltenbad i tyske Lübbenau. Spreeweltenbad vil før alle Tysklands kamper i EM legge ut video av Flockes tips på sin YouTube-kanal og på Facebook.

Les VGs store EM-magasin her

Spår tysk fiasko

Det er ikke bare pingvinen Flocke som tipper utfallet av Tysklands EM-kamper, også elefanten Zella fra Wilhelma Dyrehage i Stuttgart har tippet utfallet i årets mesterskap. Den 49 år gamle elefanten har ikke overbevist det tyske folk på samme måte som Flocke, eller som elefanten Nelly gjorde i 2014. Zella tror på et noe overraskende utfall i Tysklands åpningskamp, og spår ukrainsk seier.

Videre tror Zella kampen mot Polen ender uavgjort, mens det blir tysk seier mot Nord-Irland i den siste kampen i gruppespillet.

Skulle det vise seg at Zella er et tippeorakel, kan det være gode penger å tjene på elefantens tips. Belgia – Nord-Irland er finalelagene ifølge Zella, at Nord-Irland skal komme til finalen gir hele 125 i odds, mens oddsen er hele 350 for at de skal vinne mesterskapet. Belgisk finale gir 8,50 i odds, mens man får 11,0 ganger innsatsen dersom de skulle gå helt til topps.

Våre eksperter har nok trolig en litt annen analyse enn både Flocke og Zella. Vi har rangert Frankrike øverst på vår EM-rangering. Fransk gull på hjemmebane gir 3,75 i odds.

Besøk vår helt nye oddsside Tipster, og få daglige oddstips

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

  1. Tippetips
  2. Fotball-EM

Flere artikler

  1. Löw beklager trusegrafsing – lover rene hender mot Polen

  2. Tyskland har aldri slått Italia i mesterskap

  3. VG vurderer: Dødt løp mellom Tyskland og Frankrike

  4. Griezmann sendte Frankrike til himmels: – Det er herlig!

  5. Sjekk EM-tallene!: Bodø/Glimt, Bale og Ronaldo i statistikktoppen

  6. Det var nesten dårlig gjort av kapteinen...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder