VERDENSKLASSE: Toni Kroos (t.v.) beskrives som verdensklasse av Rune Bratseth, som er enig med Lagerbäck om at han er Tysklands beste spiller. Her er Kroos med Thomas Müller etter 0-0-kampen mot Polen i EM i 2016. Foto: Franck Fife AFP

Denne spilleren frykter Lagerbäck mest: - Han er limet i laget

ULLEVAAL (VG) Hvis Lars Lagerbäck kunne fjernet én spiller fra den tyske landslagstroppen, er han ikke i tvil. Han hadde tatt bort Toni Kroos (27).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Hvorfor?

– Han er en teamplayer, han gjør få feil og er limet i laget både offensivt og defensivt. Kroos er en spiller jeg har stor respekt for, sier Lars Lagerbäck til VG.

VGs opprinnelige spørsmål gikk på hvilken tysk spiller den norske landslagssjefen ville ha valgt dersom han kunne ha plukket ut én til å få norsk statsborgerskap, men svensken ønsker ikke å svare på akkurat det.

– Da må jeg ta ut en på mitt eget lag, så jeg vil heller svare på hvilken spiller jeg vil ta bort fra det tyske landslaget, kontrer Lagerbäck.

Les også: Lagerbäck kan ikke garantere samme startellever mot Tyskland

Valget falt altså på Real Madrids Toni Kroos, den 27 år gamle midtbanespilleren som blant annet har vært med på å vinne Champions League tre ganger (én med Bayern München, to med Real Madrid) og som er regjerende verdensmester med sitt Tyskland. Det overrasker ikke den tidligere landslagsspilleren og Tyskland-proffen Rune Bratseth.

– Kroos er verdensklasse og den beste spilleren de har, mener 56-åringen, som selv fikk over 200 kamper for Werder Bremen på 80- og 90-tallet.

– Han spiller pasninger tatt ut av en annen verden, slår de til 20 i stil hver gang. Han gjør omtrent ikke feil, og det er ikke bare støttepasninger, fortsetter Bratseth.

Fredag kveld, samtidig som Norge slo Aserbajdsjan på Ullevaal, var det Toni Kroos som la den målgivende pasningen til Mats Hummels, som stanget inn seiersmålet rett før slutt mot Tsjekkia.

VGs kommentator: Et lag det er mulig å bli glad i - igjen

Tyskland står dermed fortsatt med full pott etter syv spilte kamper, og bare teorien kan ta fra dem en plass i VM-sluttspillet neste år. Det kan være en liten fordel for Norge, som møter nettopp Tyskland førstkommende mandag.

– Jeg kan se for meg at tyskerne kan være litt på halv maskin, og så ser jeg for meg at de kommer til å gjøre enda flere bytter, sier Bratseth, som understreker at Tyskland så absolutt er favoritter.

Les også: Hareide hylles av Lewandowski

– Det er ikke umulig å ta poeng, og fordelen er at ingenting er forventet. Vi kan bare overraske positivt, og det er et greit utgangspunkt, sier Bratseth.

Landslagssjefen selv mener også det er mulig å ryste den regjerende verdensmesteren, men vet det blir vanskelig.

– Jeg ser ingen svakheter i laget. De kan nærmest stille med tre forskjellige elleveren og likevel ikke være svekket, sier han til VG.

– Men skulle det være noe, så er det kanskje at de er veldig offensive. Vi får prøve å utnytte det. Så er vår viktigste oppgave å sette forsvarsspillet så bra som mulig. Får vi til det, finnes det alltid en mulighet, også for å vinne, fortsetter landslagssjefen.

Husker du? Norge rundspilt av Tyskland på eget gress

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder