SCORINGSKOS: Mohammed Abdellaoue og Tarik Elyounoussi jubler etter Norges første scoring. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

VG-børsen mot Tsjekkia

PRAHA (VG) Slik spilte de norske spillerne mot Tsjekkia:

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ørjan Håskjold Nyland 4
Ødela Norges lovende åpning da han kastet rett til Tomás Rosicky, som med en perfekt vrist feide 1-0 i korthjørnet bak Norges nye førstekeeper. Ristet riktignok av seg skuffelsen og var trygg i keepergrepet etterpå.

Omar Elabdellaoui 5
Morsom å se en norsk back med teknikk til å drible seg gjennom ledd. Litt overspilt på sin side, spesielt av lekne Hlousek, da Tsjekkia hadde en ok periode i 1. omgang. Ellers er han som alltid svært villig offensivt.

Brede Hangeland 4
Har sett kapteinen bedre enn han var i sin 90. landskamp. Prøver å være smart og kreativ i pasningsvalgene, men lykkes ikke alltid - og Norge fikk et par kontraangrep i retur. Assist på 2-2-målet til Gamst.

Vegard Forren 4
Beholdt midtstopperplassen som det var litt usikkerhet rundt. Markerte seg mest ved å forære Tsjekkia den ene sjansen de ikke scoret på (tidlig i 1. omgang) da han gled. Erstattet av Håvard Nordtveit i pausen.

Tom Høgli 5
Brügge-backen gjør sjelden feil, men var litt bakpå da Tsjekkia gjør 1-2 på corner. Ellers fått en morsom lekekamerat på venstresiden i Mats Møller Dæhli, der Høgli også bidrar med gode initiativ.

Per Ciljan Skjelbred 5
Et par flotte detaljer med ballen og fine kombinasjoner med Bundesliga-kompis Omar Elabdellaoui på høyre. Har vært en av de beste etter Per-Mathias Høgmo overtok, og ingen dårlig kamp.

Stefan Johansen 4
Fin start, der han kommer til en avslutningsmulighet - som riktignok er svak. Et godt forsøk også rett før pause. Forsvinner litt mellom der og er feilplassert på 2-1-målet til Tsjekkia.

Ruben Yttergård Jenssen 4
En av landslagssjefens favoritter var hakket mer dominant i matchene mot slutten av fjoråret. Sløser bort kula litt for enkelt ved et par anledninger, selv om han også triller ballen fint gjennom ledd.

Mats Møller Dæhli 7
Det er nesten så du gleder deg til hver gang han får ballen. Spilte sin 3. A-landskamp, men du kunne mistenke at det var den 30., der han leverte overstegsfinter og stikkpasninger. Ikke så aktiv, men fortsatt god, etter pause - før han ble byttet ut.

Tarik Elyounoussi 5
Scorer sitt åttende landslagsmål i kamp 29. Kunne hatt tre før pause: Bommet for åpent mål og alene med Cech, men skyver samtidig ballen over streken til 1-1 innimellom de to andremulighetene. Mangler litt på toppformen.

Mohammed Abdellaoue 5
Flott målgivende når han har blikket med seg og triller til rekkekompis Elyounoussi før 1-1-målet. Skulle gjerne sett ham oftere i avslutningsposisjon etter at Norge spiller mer på Moas styrker etter Høgmos inntreden.

Håvard Nordtveit 5
Inn for Vegard Forren i pausen. En viktig, lang fot hindrer tsjekkisk megasjanse i 2. omgang. Ellers lite satt under press da matchen gikk på krabbegir i 2. omgang, så ikke skikkelig testet i stopperposisjon for Norge.

Alexander Tettey 4
Norwich-proffen erstattet Stefan Johansen i pausen. Løper mye, dekker flater, men litt mye armer og ben. Klarer ikke tilføre noe særlig på sin omgang.

Analysen

Tsjekkias trenerdebutant Pavel Vrba var litt heldig etter de første 45 minuttene. For da var det tillatt å mene at Norge var hardt straffet - med to baklengs på tre målsjanser imot. Litt av entusiasmen i det norske spillet forsvant med pausen. 2. omgang ble preget av to lag som ikke evnet å legge ekstra dimensjoner i spillet sitt (selv om tsjekkerne antagelig var noenlunde fornøyde). At Morten Gamst Pedersen klemte inn sitt 17. landslagsmål bak en sjeldent forfjamset Cech var slett ikke ufortjent.

Høgmo 6

Byttet keeper, plukket Vegard Forren som Hangeland-makker, valgte 19-åringen Mats Møller Dæhli fra start for første gang og prøvde Tarik Elyounoussi i ny rolle. Ellers var laguttaket som ventet. Uttellingen får ikke Høgmo gjort så mye med fra sin plass i teknisk sone utenfor benken, der han befant seg store deler av matchen. Sa før kampen at han ville være fornøyd med 4-5 målsjanser imot og 6-7 skapte. Sånn sett fikk han hva han var ute etter (6-3 til Norge) - pluss en oppløftende 2-2 rett før slutt.

Vurdert av Øyvind Herrebrøden og Knut Espen Svegaarden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder