ETTERTRAKTET: Den norske midtbanespilleren Sander Berge, her på landslagstrening i mars, jaktes av flere klubber. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Spansk storklubb byr 110 millioner for Sander Berge

Med bare få dager igjen av overgangsvinduet har kampen om Sander Berge (19) virkelig tatt fyr.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den spanske storklubben Sevilla, som skal møte Liverpool i Champions League-gruppespillet denne høsten, har ifølge den spanske avisen El Desmarque Sevilla lagt inn et bud på 12 millioner euro.

Sjokkert Sander Berge: – Helt uvirkelig

Stor interesse

VG får bekreftet at Genk har mottatt et slikt bud på Berge. Sevilla-budet tilsvarer 110 millioner kroner som betales uansett, men inneholder også bonusordninger som kan gi overgangen en enda større totalramme.

Budet fra Sevilla inneholder også en videresalgsklausul som vil sikre Genk inntekter ved en eventuell fremtidig overgang.

Sander Berge, som har spilt samtlige minutter av Genks fem første seriekamper denne sesongen, har ikke besvart VGs henvendelser mandag morgen.

Sjekk den blodige Berge-smellen:

Etter det VG erfarer, er det konkret interesse for Berge fra flere storklubber i England og andre viktige europeiske ligaer på tampen av overgangsvinduet. Det er grunn til å tro at det kan komme bud fra flere klubber enn Sevilla.

19-åringen er i ferd med å slutte seg til den norske landslagstroppen, som den neste uken skal møte Aserbajdsjan og Tyskland i VM-kvalifiseringen, men man skal ikke se bort fra at Berge blir nødt til å ta en liten pause fra landslagssamlingen for å ordne opp i sin egen fremtid.

Genk-sjef til VG: Nekter å selge Sander Berge

Liker spansk fotball

Overgangsvinduet i Spania stenger nemlig førstkommende fredag klokken 20.00. I de andre europeiske ligaene stenger vinduet på torsdag ved midnatt.

Berge, som har innrømmet at han er en stor tilhenger av spansk fotball, sa tidligere i sommer følgende til VG om interessen fra Sevilla:

– De spiller kul fotball og er et veldig sterkt lag som nylig vant Europa League tre år på rad. Det er smigrende og veldig moro å lese at en slik klubb er interessert. Det er noe man tar med seg i hverdagen, og som viser at alt er mulig om man jobber hardt.

Genks sportsdirektør Dimitri De Condé har tidligere uttalt til VG at de «ikke er åpne for en overgang i dette overgangsvinduet».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder