NY NORDMANN: Her poserer Iver Fossum med sin nye Hannover-drakt. Mohamed Abellaoue (t.h) spilte for samme klubb for noen år siden.

NY NORDMANN: Her poserer Iver Fossum med sin nye Hannover-drakt. Mohamed Abellaoue (t.h) spilte for samme klubb for noen år siden. Foto: , HANNOVER 96 / VG

Her er Moas Hannover-råd til Fossum

– Skal ringe gutta og be dem ta vare på Iver

Mohammed Abellaoue (30) spilte for Hannover i tre år. Her er hans råd til klubbens nye nordmann Iver Fossum (19).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han bør være forberedt på at dette er noe helt annet, et helt annet nivå. Det blir spennende å se om han takler det, sier Moa til VG.

Spissen, som nå er Vålerenga-spiller, tilbragte tre år i Hannover før han signerte for Stuttgart i 2013. Han fikk 80 kamper for klubben og scoret 29 mål. Nå skal Strømsgodset-stortalentet Iver Fossum gå i hans fotspor.

– Jeg tror det er forskjellig fra person til person hvordan man takler livet som utlandsproff. Men én ting jeg vil anbefale ham, er å lære seg språket med én gang slik at han kan komme på godfot med gutta i garderoben, sier Moa.

GODSETS SALGSBONANZA: Slik skal de erstatte supertalentene | «Selger seg ut av tittelkampen»

– Godt miljø

Han har bare gode ord å komme med når det gjelder hvordan Hannover-spillerne tar imot nye signeringer.

– De er veldig inkluderende og hyggelige. Jeg skal ringe gutta og be dem ta vare på Iver.

LEST DENNE? Norsk invasjon i Tyskland

30-åringen fra Oslo føler seg sikker på at Fossum kommer til å bli satset på i Bundesliga-klubben.

– Han har signert en 4,5-årskontrakt, så det betyr at klubben har troen på ham og ser på ham som en spiller for fremtiden. Jeg tror han kommer til å bli satset på, og han kommer til å lære masse, sier Moa og fortsetter:

– Jeg tror det er et godt valg. Det er en fin klubb som tar vare på spillerne sine, og det er et godt miljø.

Risikerer Dæhli-skjebne

Så sent som mandag sa Hannover-trener Michael Frontzeck opp jobben sin. Moa tror at det kan slå positivt ut for Fossum.

– Da blir det blanke ark for alle, ikke sant. Det kan nok være en fordel for ham å starte på lik linje med de andre, sier han.

Hannover ligger for øyeblikket på 17. plass i Bundesliga. Dermed har Fossum og hans nye lagkamerater en jobb å gjøre for å unngå at 19-åringen fra Hurum lider samme skjebne som Mats Møller Dæhli, som rykket ned etter kun et halvt år i Freiburg.

– Jeg har drømt om å spille i en av de store ligaene helt siden jeg var liten. Nå får jeg muligheten og jeg gleder meg enormt, sier Fossum ifølge TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder