MØTE PÅ ULLEVAAL: Per-Mathias Høgmo hilser på fotballpresident Terje Svendsen på en landslagstrening på Ullevaal i mai i år.

MØTE PÅ ULLEVAAL: Per-Mathias Høgmo hilser på fotballpresident Terje Svendsen på en landslagstrening på Ullevaal i mai i år. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Fotballpresidenten måtte svare for Høgmos hussalg

Fotballpresident Terje Svendsen måtte onsdag forklare til forbundets etiske komité hva som skjedde da landslagssjef Per-Mathias Høgmo solgte huset sitt tilbake i 2000.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Overfor TV 2 bekrefter komitéleder Sven Mollekleiv at Svendsen svarte på spørsmål rundt landslagssjefens hussalg for 16 år siden, som ble belyst av fotballtidsskriftet Josimar denne sommeren.

Bakgrunn: Sår tvil om Høgmos hussalg var lovlig

Onsdag møtte fotballpresidenten forbundets etiske komité – som nå består av leder Mollekleiv, Henrik Syse, Mina Gerhardsen, Gunn Nyborg og Tor Dølvik.

– Vi stilte spørsmål om det hadde relevans for situasjonen og roller i dag. Nå ligger det til forbundsstyret å forholde seg til den. Slik jeg oppfattet det, har forbundsstyret konkludert med at myndighetene tar av seg den saken, og at den er behandlet og henlagt, opplyser Mollekleiv til VG.

– Ga Svendsen en tilfredsstillende forklaring?

KOMITÉLEDER: Svein Mollekleiv. Foto: Harald Henden VG

– Det er ikke naturlig for meg å gå inn på. Det må han eller forbundsstyret svare for. Vi er ikke etterforskere, politi eller dommere. Vi er et rådgivende organ som skal utfordre og stille kritiske spørsmål, så er det opp til dem å ta utfordringene vi stiller dem, forklarer Mollekleiv.

Taus Svendsen

TV 2 konfronterte Terje Svendsen, men fotballpresidenten hadde lite å meddele:

– Jeg har ikke noe kommentar til det, jeg har kommentert det før, sa Svendsen og gikk.

Til egen etikkomité måtte Svendsen også svare for beskyldningene om at Nordens omtalte støtte til slovenske Aleksander Ceferin i det forestående UEFA-presidentvalget skjedde på bakgrunn av en politisk hestehandel.

– Vi fikk en redegjørelse som ser ryddig ut. Men jeg tar forbehold hvis mer informasjon skulle dukke opp. Det er ikke noe galt i å fremme kandidater, eller støtte kandidater – hvis det ikke er mot noen betingelser, motytelser eller har vært prosesser som ikke har vært åpne, påpeker Mollekleiv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder