Bare tre poeng opp til Rosenborg for Odd

Ny smell for Vålerenga - uten seier siden 8. mai.

Fagermo: – Alle bortsett fra RBK vil ha spenning i Tippeligaen

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga – Odd 0-1) Her scorer Odds supertalent Rafik Zekhnini (18) – og sørger for ny spenning i kampen om seriegullet.

Artikkelen er over tre år gammel

For med Skien-klubbens seier over Vålerenga, og Tippeliga-leder Rosenborgs poenggave til Bodø/Glimt lørdag (0–0) er det plutselig bare tre poeng mellom RBK og Odd i tabelltoppen.

– Alle bortsett fra Rosenborg vil ha spenning i Tippeligaen. Publikum og journalister vil vel synes det var gøy. Det er viktig at det er spenning så lenge som mulig, sier Dag-Eilev Fagermo.

Fagermo fornøyd

Får Odd-treneren det som han vil blir kampen på Lerkendal i slutten av oktober den som avgjør seriegullet. Den tittelen har telemarkingene aldri vunnet. Seriebronse i 2014 er det beste i moderne tid.

– Vi må vinne kamper omtrent hele veien for å være i toppen. Blir det seks-syv poeng opp til RBK blir det vanskelig, sier Fagermo

I dag var han meget fornøyd med hvordan Odd fremsto.

– Det er topp forsvarsspill av oss at Vålerenga skaper så lite. Vi er gode i massevis i 1. omgang. Men vi er rutinerte i 2. omgangen, og tar bort intensiteten i spillet til Vålerenga, sier Fagermo.

Grindheim: – Alvorlig

For Vålerenga fortsetter elendigheten. Tabellen forteller at høsten blir en kamp for å unngå nedrykk. Siste seier kom 8. mai mot Sarpsborg (3–0) på Ullevaal. Siden har det bare blitt ett poeng (2-2 mot Aalesund).

I media har de imidlertid stjålet overskriftene takket være et voldsomt internt oppgjør med trener Kjetil Rekdal og lagkaptein Christian Grindheim i hovedrollene.

Grindheim spådde «kjempeboost» etter oppvasken. Det så ikke slik ut mot «Oddrane». Han har gått skadet. Det er hoften som verker. Kanskje er han klar i neste uke.

– 11 poeng på 14 kamper er alvorlig. Vi må «opp i ringene». Og vi er akkurat så gode at vi ligger der vi ligger på tabellen, sier Christian Grindheim.

Etter en jevnspilt og underholdende 1. omgang tok gjestene ledelsen fire minutter før pause. Innlegget fra Espen Ruud fra høyre var hardt. Ikke så hardt at det ikke var til å hanskes med. Men åpenbart trøblete for Robert Lundström. Han mistet oversikten, og Zekhnini fikk en lett jobb – uten å vise veldig mye glede foran Odd-fansen.

– Jeg har aldri jublet etter scoring, og sånn har det vært hel siden jeg var liten. Men jeg blir selvfølgelig veldig glad, sier Zekhnini, som avslører at han sto feilplassert da han fikk målsjansen.

FORSIKTIG JUBEL: Rafik Zekhnini vinker til Odd-fansen på Ullevaal stadion etter scoringen. Foto: Krister Sørbø NTB scanpix

Les også: Fagermo tror på ren seriefinale

Det var Tippeliga-debut for Vålerengas svenske keeper Robert Sandberg. Scoringen var han sjanseløs på. Men han klarte seg godt før det. Litt flaks hadde han også. Som da Bentley banket ballen i tverrliggeren etter tre minutter.

Odd hadde et spillemessig overtak de første 20 minuttene av 1. omgang. Men etter hvert klarte Vålerenga å etablere seg inne på gjestenes banehalvdel. Det ble det også stor målsjanse av. En corner fra Herman Stengel headet Simon Larsen i retning krysset. Men på streken sto Olivier Occéan og stanget ballen unna.

Occean hadde 2. omgangs beste mulighet. Men vinkelen ble for spiss. Sandberg fikk avverget ved stolpen.

I siste spilleminutt hadde Rasmus Lindkvist er godt skuddforsøk. Men Sondre Rossbach fikk ryddet unna.

Kjetil Rekdal ser spillemessig fremgang men er rask til å poengtere at Vålerenga har tapt ni av 14 seriekamper.

– Tabellmessig er situasjonen prekær. Vi er veldig klar over hvor vi ligger, og det var en ekstremt nedbrutt gjeng som kom inn til pause med 0-1, etter en solid prestasjon mot et av Norges beste lag. Det er tungt at vi ikke får poeng. Men det er typisk at et lag som har flyt får et vinnermål ut av ingenting, sier Kjetil Rekdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder