I TRØBBEL: Italia og Gianluigi Buffon (t.h.) er i en ugunstig posisjon før returkampen mot Sverige. Det gleder Lars Lagerbäck (t.v.) seg over. Foto: AP / NTB scanpix

Lagerbäcks stikk: – Tror ikke jeg har sett et så tamt Italia

Her er mandagens oddstips

BRATISLAVA (VG) Han er midt i en landslagssamling med Norge. Men Lars Lagerbäck (69) holder et øye med det som skjer i hjemlandet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norges svenske landslagssjef, som jobbet med diverse Sverige-landslag i 19 år mellom 1990 og 2009, forteller at han fikk med seg den første play off-kampen på hotellet kvelden før Norges 2-0-tap borte mot Makedonia i Skopje.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Sverige tok en sterk 1-0-seier over Italia og har dermed et godt utgangspunkt før returkampen som spilles i Milano mandag kveld.

– Jeg synes Sverige gjør det veldig bra, og Italia mindre bra, om jeg uttrykker meg snilt. Det er fascinerende med fotball hva som er årsak og virkning. Mye handler om at Sverige var bra, men uten sammenligning for øvrig: Italia var veldig passive, litt som oss mot Makedonia, sier Lagerbäck til VG.

Les også: Lagerbäck refser norsk kantspill

Han sender et stikk i italiensk retning før skjebnekampen mot svenskene.

– De var stasjonære i angrepsspillet, vant få én-mot-én-situasjoner og dueller. Jeg tror ikke jeg har sett et så tamt Italia noen gang, sier Lagerbäck.

Pluss: Her er agent-nettverket bak fotballandslaget

– Hvor stor sannsynlighet er det for lite svensk mirakel i Italia?

– Jeg sa 40 prosent før matchen, nå er det kanskje 44, vurderer Lagerbäck på Drillo-vis.

Dette gjorde Lagerbäck misfornøyd under Makedonia-kampen:

Buffon: – Betyr mye

Italias keeperlegende Gianluigi Buffon erkjenner at laget er i «høyspent tilstand».

– Vi kan ikke gjøre noen feil, vi fokuserer på hva vi må gjøre for å vinne, men hvis vi mislykkes med å kvalifisere oss, burde alle ta skylden. Vi er ikke stresset, personlig er jeg foksuert på kampen, og jeg håper fansen vil støtte oss. Sverige er et solid lag, men deres oppførsel vil utgjøre liten forskjell, alt avhenger av oss, sier Buffon ifølge The Guardian.

Alexander Søderlund: Er huggestabben til fransk TV-kjendis

Han kaller Sverige-kampen «en viktig kamp i landslagets historie».

– Jeg har allerede opplevd lignende situasjoner i min karriere. Noen ganger har jeg lyktes, andre ganger har jeg feilet. Denne kampen betyr mye for oss, ikke bare meg, sier Buffon.

Kroatia tok seg til VM – sjekk denne suseren i stolpen:

Italia mangler Verratti

Italia har nok hodebry før mandagens returkamp: Midtbaneeleganten Marco Verratti er suspendert, mens midtstopper Leonardo Bonucci må spille med beskyttende maske etter å ha brukket nesen i den første kampen.

Sverige stiller trolig med de samme som i 1-0-seieren hjemme, bortsett fra at Mikael Lustig er tilbake fra suspensjon og trolig går inn på høyrebacken.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Til tross for at vi holder en knapp på Italia-seier, ser vi ikke for oss at vertene vinner med mer enn ett mål. Sverige har vist, blant annet mot Frankrike i kvalifiseringen, at de kan score mot hvem som helst, og et bortemål vil langt på vei sende dem til VM.

Vi anbefaler et spill på Italia-seier til 1,40 i odds. Den europeiske stormakten skal ha ressurser nok til å slå dette svenske laget, selv om vi ikke tror de vinner med flere mål. Kampen vises på MAX. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder